Nå kommer Ikea

Har bestemt seg for etablering i Tromsø.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Dette blir bekjentgjort på en pressekonferanse i regi av Arbeiderpartiet og ordfører Arild Hausberg tidligere i ettermiddag.

På pressekonferansen ble planene på etableringen presentert, men det ble ikke sagt når og hvor den svenske møbelgiganten vil komme til Tromsø.

Tre år

Ikea har i mange år vurdert en etablering i Nord-Norge, og den siste tiden har det vært spekulert i at en tomt i Tromsø er blinket ut til formålet. Nå er dette bekreftet.

- Vi har jobbet sammen med Ikea i snart tre år for å komme fram til en løsning på tomt, infrastruktur og andre tekniske hindringer, sier Hausberg.

Representanter fra Ikea deltok også på pressekonferansen, og sa at det ikke lenger handler om "om" Ikea kommer til Tromsø, men "når".

Stoltenberg gratulerte

- Vårt styre har lenge ønsket å utvide virksomheten til Nord-Norge, og vi har valgt ut Tromsø som stedet dette skal skje, sier Ikeas Norgesjef, Carl Janzen.

Statsminister Jens Stoltenberg deltok også på pressekonferansen, og gratulerte både Tromsø og Ikea med etableringsvedtaket.

- Det er en næringsetablering som vil komme Tromsø og hele Nord-Norge til gagn, og Ikea kommer til en levende og livskraftig by, sa han.

Les mer om saken i morgendagens iTromsø.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: