Tips oss!

  • Ring 77 64 06 00 (betjent hele døgnet)
  • Send e-post til tips@itromso.no
  • Send SMS/MMS til 2399 med kodeord IT TIPS [ditt tips]
  • Alle som tipser oss, og som konfidensielt oppgir sitt navn og adresse, mottar Flax-lodd. Hver måned deler vi ut 1.000 skattefrie kroner til to tipsere!

Kongelig mottakelse

Barna ved Gyllenborg skole var godt forberedt da Kronprins Haakon kom på besøk.

I god tid før kronprinsen ankom skolen 12.10 onsdag ettermiddag, hadde elevene stilt seg opp på rekke i skolegården for å ta han i mot. Med norske flagg og jubel fikk dermed kronprins Haakon en velkomst en kongelig verdig da han steg ut av bilen.

Tre stykker som var ekstra spent på å møte Kronprinsen var 7. klassingene Solveig Nordhov Fredriksen og Mathias Pedersen, samt Sigbjørn Lægdene Stenvaag fra 6. klasse.

Det var imidlertid ingenting å si på forberedelsene til de tre, som skulle vise kronprinsen de ulike utstillingene elevene har lagd i forbindelse med Nansen-Amundsen-året 2011.

- Vi var på en elevkonferanse på rådhuset i går hvor vi la fram hvordan vi og de andre elevene ved Gyllenborg har jobbet med Nansen-Amundsen-året, forklarer Sigbjørn.

Solveig, som for anledningen hadde pyntet seg med kjole og støvletter, synes det har vært veldig spennende å lære mer om Nansen og Amundsen.

- Det har vært veldig gøy. Vi har lært om mange ting som de har gjort, påpeker Solveig.

Hun hadde blant annet fått i oppgave å lese opp et biografisk dikt om Nansen og Amundsen for Kronprinsen.

- Også skal jeg overrekke han en presang, legger hun til.

Gaven kronprins Haakon fikk overrekt var en Gyllenborg-lue med en krone på toppen.

- Den er et symbol på at han en dag skal bli konge, forklarer Solveig.

I likhet med Sigbjørn og Solveig, gledet også Mathias seg stort til å møte Kronprinsen for første gang.

- Det blir veldig spennende. Jeg skal blant annet vise han kunst som elevene har lagd hvor vi har prøvd å etterligne Nansen og Amundsen, forklarer Mathias.

Kronprins Haakon har et omfattende program i forbindelse med markeringen av Nansen-Amundsen-året 2011 mens han er i Tromsø.

I tillegg til skolebesøket på Gyllenborg skal han blant annet også besøke en fotoutstilling på Erling Bangsunds plass, spise lunsj i Sparebankens festsal, besøke Framsenteret, være til stede på avdukingen av statuen av Helmer Hanssen, samt overvære Polarparaden.

(Foto: Kine Hanssen)

Foto: Kine Hanssen

(Foto: Ronald Johansen)

Foto: Ronald Johansen

Siste nyheter

Bekymret over få korrupsjonssaker

Eksperter mener korrupsjon i aller høyeste grad er noe som foregår både innen privat og offentlig næringsliv. Til tross for dette kommer korrupsjonssaker sjelden i tromsøpolitiets søkelys.

Skal fronte LHL

Bjørn Egil Bjørnstad, daglig leder i LHL Troms, har lenge jaktet på et ungt menneske som kan fronte hjerte-lidelser. Det var før han traff Mats Svendsen.