ÅSGEIR JOHANSEN"/>

Syr bøff av mammas gamle t-skjorte

Ungene i Ekrehagen friluftsbarnehage hentet inn stylisthjelp fra Nina Erdahl da de skulle lage gjenbruksklær av foreldrenes gamle klær.
nyheter

– Det er ikke lilla, men blått, sier Sigrid Markussen Eltoft (6) oppgitt.

Man skulle jo tro at en stylist visste forskjellen på slikt, men Nina Erdahl tar korreksjonen på strak arm. Hun holder opp et plagg som er i ferd med å bli bøff eller lue, alt avhengig av ungenes fantasi.

Takknemlig publikum

– Jeg er imponert over alle ideene de kommer med, ler Erdahl idet Sigve Amundsen Grunnvåg (4) forklarer hvordan han skal ha det.

Erdahl ble kontaktet av pedagogisk leder Kjersti Westberg ved Ekrehagen friluftsbarnehage i forbindelse med denne prosjektuka der ungene skal lage luer og bøffer av gjenbruksklær.

– Det er supert av Nina å stille opp; hun svarte «JA» med det samme, sier Westberg.

– Og jeg synes det er artig å få møte denne aldersgruppa også, sier Erdahl som har holdt workshops tidligere, men dette er det yngste publikummet hun har hatt. Og kanskje på mange måter det mest takknemlige.

– Det er artig å lage klær, også får vi bruke de gamle, fillete klærne på nytt, sier Sigrid.

Foreldrenes t-skjorter

Sigves bøff demonstrerer dette til fulle. Den ene halvparten var en gang mammas grønne t-skjorte, mens den andre var pappas gule.

– Det var litt vanskelig, men jeg fikk det til. Helt aleina, sier Sigve triumferende.

Vel, kanskje ikke «helt aleina». Han «kjørte racerbil» på symaskinen, mens Westberg styrte.

Ekrehagen friluftsbarnehage er en del av miljøsertifiseringsordningen Grønt Flagg som samler over 800 skoler og barnehager i Norge. Målet er å få ungene til å ta miljøansvar både hjemme, i nærmiljøet og i samfunnet for øvrig.

– Dette er artig og kreativt, samtidig som at man kanskje kan få plantet en liten spire om gjenbruk, sier Westberg.

Erdahl nikker og forteller om sin egen sønn på fire:

– Isak liker å gå på loppemarked sammen med meg, så vi er godt i gang, ler hun.Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter