Protesterte mot byrådet

Lokalleder i Fagforbundet Bjørn Willumsen fyrte løs i sin appell utenfor rådhuset.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Klokken 11.30 tirsdag møtte kommunestyrets planer om privatisering og konkurranseutsetting av kommunale arbeidsplasser kraftig motstand på trappen av rådhuset.

Fagforbundet protesterte sammen med Arbeiderpartiet, Utdanningsforbundet, Norsk Sykepleierforbund, Skolenes landsforbund, SV, Rødt og Senterpartiet i det politikerne ankom dagens kommunestyremøte.

- Vi har de siste ukene gjort alt vi kan for å rette søkelyset på det som er i ferd med å skje i kommunen, og synes det er riktig og viktig å forsvare folkestyret, demokratiet og det åpne samfunnet, sier leder i Fagforbundet Bjørn Willumsen.

Mange møtte opp utenfor rådhuset for å høre apellene. Plakater med slagord som "Bydrift har erfaringa og kunnskapen" møtte politikere og andre forbipasserende. Willumsen mener byrådet har gjort sitt beste for å oppstruere protesten.

- Hvordan byrådets oppstruering har slått ut er ikke godt å si, men hver enkelt av oss som møter opp har tatt en selvstendig beslutning om å gjøre det, sier Willumsen.

Det var også vedtatt en politisk streik mens protesten pågikk, mellom klokken 11 og 12 i dag.

- Vi vil fotfølge dette hele veien og slåss for hver enkelt arbeidsplass. Vi har mye å forsvare og vil si klart i fra, konkluderer Willumsen.

BILDESERIE: Se bilder fra tirsdagens markering utenfor rådhuset.

iTromsø følger saken som behandles i kommunestyret kl. 16.30.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: