Med fjorårets EP «In Dark Places» viste vokalist Marita Isobel Solberg og hennes orkester at de var et av byens mest særegne og lovende band.

Vil imponere

Derfor er det meget hyggelig å melde at deres første album «Red Sounds Whisper» tar opp tråden fra den første utgivelsen og kommer tettpakket med flere gledelige høydepunkter. Platen er spilt inn i anerkjente Ocean Sound Recorings studio på Giske og produksjonen er stram og effektiv, for det aller meste av tiden. I likhet med band flest er Mara & Co. ute etter å imponere på sitt første album, og entusiasmen og lysten til å vise seg fram tar til tider litt overhånd, da arrangementene kommer tette som hagl og fungerer mer som kamuflasje enn støtteapparat for det solide låtmaterialet.

Varierte låter

For kvaliteten på låtene er det lite å si på. Solberg er en dyktig låtskriver og en engasjerende vokalist. Hun har også gode musikere i ryggen, hvor spesielt gitarist Arnljot Nordvik kan nevnes som en imponerende bidragsyter. Sangene er varierte, og man får servert alt fra 7 minutter lange bluesepos som "The Road (Dusty)" til mer radiovennlige "The Land (Gathering)", som er det nærmeste Mara & The Inner Strangeness kan komme pop.

Trenger tid

Det er mye godt å hente fra «Red Sounds Whisper» og det er utvilsomt et album som trenger mer enn én eller to runder i spilleren før det virkelig setter seg. Platens ni låter (den medfølgende CD-en kommer også med tre bonusspor) frister mer enn nok til at man med glede begir seg inn i Maras merkelige eventyrland. Og det gir allerede grunn til å glede seg til neste reise.