Regionsekretær i Troms Nei til EU, Wibeke Bergheim, kan fortelle om stort engasjement i fylket etter fredspristildelingen fredag.
            (Foto: Bente Simonsen)

Regionsekretær i Troms Nei til EU, Wibeke Bergheim, kan fortelle om stort engasjement i fylket etter fredspristildelingen fredag.Foto: Bente Simonsen

– Telefonen ringte i hele går

Troms Nei til EU fikk henvendelser fra nye og gamle medlemmer etter fredspristildelingen.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Tildelingen av Nobels fredspris til EU har vakt flere reaksjoner, både nasjonalt og internasjonalt.

LES OGSÅ: Fikk strøm av innmeldinger

Er provosert

Også i Troms merkes tildelingen hos flere, spesielt organisasjonen Nei til EU.

– Vi har ikke fått tallene for hvert enkelt fylke ennå, men siste beskjed fra medlemsregisteret er at meldingene fortsatt strømmer inn, sier regionsekretær i Troms Nei til EU, Wibeke Bergheim.

Både nye og gamle medlemmer henvendte seg til organisasjonen i går, og meldingene har fortsatt å komme i dag.

– Det er både gamle medlemmer som ønsker å fornye medlemskapet, og nye som sier de har tenkt på dette en stund og at de nå mener det er på tide å engasjere seg, sier Bergheim.

– Absurd

Regionsekretæren sier folket som tar kontakt er provoserte og meget engasjerte etter den kontroversielle pristildelingen. Selv kaller hun fredsprisen for «absurd».

– Om prisen kom på 50-tallet kunne det vært forståelig. Men nå som Europa brenner, for å sette det litt på spissen, med fattigdom, arbeidsledighet og sosial nød, så blir det absurd. Det er rett og slett upassende, sier Bergheim.

Fredsprisen har vært et tema på dagens årsmøte i Troms Nei til EU, og Bergheim sier avgjørelsen får en innvirkning på arbeidet de gjør.

– Dette har skapt en reaksjon, spesielt hos unge og studenter. De engasjerer seg mye mer enn vi har sett tidligere, og det er meget gledelig, konkluderer Bergheim.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: