- Flere har meldt fra om en intens følelse av at noen de ikke kan se er til stede. Dører skal ha blitt slått igjen, ting har falt ned fra en hylle og en vannkran med optisk bryter har slått seg av og på - uten at det har vært folk i nærheten, forteller senterleder Laila Myrvang til Nordlys.

Historiene ble så mange at hun valgte å ta affære. En tromsøkvinne dro til kafeen etter stengetid for å mane vekk gjenferdet. Med levende lys startet hun arbeidet med å forhandle med den som gikk igjen. Kvinnen forteller at dette er en mann med sterk tilknytning til senteret.

- Årsaken er at mannen ikke er tilfreds med forandringer som nå skjer på senteret, sier kvinnen som ønsker å være anonym, til Nordlys.

Andre steder som har opplevd gjenferd i Tromsø er Frisørhuset i Grønnegata. Der fortalte i 2006 ansatte om et gjenferd som blant annet flyttet på stoler og gikk i døra. iTromsø har også flere ganger omtalt et spøkelsesfjøs i Tromvik, som til slutt ble revet i 2008. Eieren mente den som rev det ville bli hjemsøkt av et gjenferd.