– Hvis man sitter ved datamaskinen en helt arbeidsdag er det veldig mange som faktisk får skader av det. Derfor er det viktig med fokus på jobbrelaterte plager, og ikke minst viktig å forebygge slike skader, sier Mari Bø, instruktør i Jobbstrekken.

Hun har en bachelor ved Norsk dansehøyskole, men etter endt studie returnerte hun til Tromsø for å strekke litt på byens arbeidere.

– Programmene lages av fysioterapeuter og skiftes ut hver måned. Vi har spesielle fokusområder, og denne måneden er det rygg og armer, sier Bøe.

Fornøyd

Fredag var hun hos Tvibit, som har benyttet seg av Bøes tjenester i fire uker.

– Vi har en til tider stressende og stillesittende arbeidsdag, og tenkte det kunne være lurt å prøve dette. Vi merker allerede at vi er litt mindre stive enn det vi var. I tillegg er det et fint avbrekk, sier leder på Tvibit, Christian Hyld.

Les også: Slik blir du kvitt hodepine!

Kilde, som står bak Jobbstrekken, har totalt 39 bedrifter i sin portefølje.

– Vi er nettopp etablert i Tromsø og har per i dag tre faste kunder. I tillegg tilbyr jeg prøvestrekker rundt om i byen, og håper selvsagt at flere ønsker å inngå avtaler, sier Bø.

Koster

I en undersøkelse gjort av Sintef på oppdrag fra NHO, kommer det fram at en ukes sykefravær koster staten 13.000 kroner.

I andre kvartal i år skyldtes 9,4 prosent av alle sykefraværstilfeller rygglidelser, mens 8,1 prosent skyldtes skader i nakke, skulder og/eller arm, viser tall fra Nav.

– Å forebygge slike skader trenger ikke ta lang tid. Vi besøker bedriften to ganger i uken, og en økt tar ti-tolv minutter, forteller Bø.

Få flere aktivitetsips på iBevegelse!

JOBBSTREKKEN: Mari Bø på Tvibit for å strekke på de ansatte. Foto: PETTER STRØM