– Gratulerer og velkommen til Nordens første datingside for gifte og samboende, står det i innmeldingsmailen fra utroskapsportalen Victoria Milan.

Oppe i høyre hjørne på hjemmesiden står ordet panikk i versaler. Merker den utroskapslystne at kjæreste eller ektefelle er i nærheten, er det bare å trykke panikknappen og du befinner deg med ett på uskyldige YouTube.

«Er i et forhold til ei dame og har to barn som er voksne. Jeg er 180 høy, normal kropp og trener en del på sykkel. Ønsker å treffe ei dame fra området fra Tromsø eller Troms Fylke», skriver en mann i 50-årene.

Han er en av 776 kvinner og menn som dukker opp ved et søk på Tromsø og omegn. Innenfor disse sidene betaler tromsøværinger 400, – kroner i måneden for å være utro.

– Blir ikke tatt

Mannen bak siden er helt klar på hva formålet er.

– Vårt mål er å sørge for at brukerne som ønsker å ha en affære ikke blir tatt, sier daglig leder Sigurd Vedal (41), som selv har vært i gift i ti år og har flere barn.

Nettsiden ble opprettet i 2010 og har siden den gang vokst formidabelt. Vedal så inntjeningsmulighetene i å lage en samleplass for affærer.

– Det tok av ganske fort, og vi har mer enn 100.000 medlemmer bare i Norge. For øyeblikket har vi ekspandert til 19 land, sier han.

En utroskapsarena

Hjemmesiden kaller Vedal et alternativ til skilsmisse.

– Utroskap trenger ikke en oppfordring, og undersøkelser viser at 50-70 prosent av folk i forhold er utro. Vi har bare laget en konkret arena for dem som ønsker en løsning på problemet, sier Vedal.

– Vi jobber veldig hardt med anonymiteten og anbefaler å ikke bruke eget navn. I tillegg har vi tips og råd for hvordan man kan laste opp bilder som gjør at man blir lagt merke til, uten å bli gjenkjent, fortsetter han.

Vedal røper at Victoria Milan har en årlig omsetning på rundt 20 millioner kroner.

MANNEN BAK: Sigurd Valstad er daglig leder for utroskapssiden. Foto: victoriamilan.no