– Hun lagde først en dose heroin til seg selv. For at ikke jeg skulle begynne med heroin, lagde hun mer. Hun kokte opp stoffet, trakk det opp i en sprøyte, ba meg strekke ut armen og så skjøt hun det inn nederst i armen min, fortalte jenta i dommeravhøret som ble avspilt i retten i går.

Episoden skal angivelig ha skjedd rett før påsken i fjor, mens faren lå og sov. Det ble først avdekket av jentas biologiske mor og far på nyåret i år.

Benekter

Jenta ga i retten uttrykk for at hun og den svært rusede stemoren nærmest skal ha blitt enige om å sette heroinsprøyta. Den tiltalte kvinnen avviser beskyldningene.

– Jeg ville aldri gjort noe slikt og vet ikke hvorfor hun sier at jeg har gjort det. Jeg har frarådet henne å begynne med rusmidler, sa jentas eks-stemor.

Både faren og hans tidligere samboer har over mange år ruset seg jevnlig på heroin, også mens jenta tidvis har bodd hos dem. Begge opplyste i retten at de pleide å injisere heroinet på badet, for å skåne barnet fra å se dem sette skuddene.

Helt normal

Dagen etter at heroinsprøyten skal ha bli satt var den da 13 år gamle jenta med stemoren på solarium, hvor hun skal ha konfrontert kvinnen med episoden.

– Jeg følte meg helt normal dagen etter. Da jeg fortalte om hva som hadde skjedd, husket hun det først ikke. Men hun kom på det etter hvert. Da sa hun at jeg ikke skulle si det til pappa, fortalte jenta i retten.

Hun forsikret at selv om rusen føltes god, ønsket hun ikke å prøve det svært vanedannede stoffet igjen.

– Jeg har sett livet til narkomane. Det er ikke et liv jeg har lyst å leve.

– Forkastelig

Aktor Torun Sandal la i går ned påstand om ubetinget fengsel i ti måneder for den tiltalte kvinnen.

– Å introdusere en 13-åring for narkotika er en grov handling og et stort tillitsbrudd. Det oppgitte motivet — å sette et skudd på jenta for å skremme henne fra å begynne med stoff — er forkastelig, påpekte Sandal.

Kvinnens forsvarer Ken Olav Warth undret seg over hvordan tiltalte, sterkt ruset på heroin, kunne ha stukket 13-åringen uten å bomme en eneste gang på jentas blodårer og uten at det skal ha blitt noe merke i jentas arm. Forutsatt at kvinnen satte sprøyten i jenta, mente han at retten vanskelig kunne konkludere med at det var heroin i den — og pekte på at jenta etterpå skal ha sittet oppe i nærmere en time uten å sovne og heller ikke hatt noen bivirkninger dagen etter.

FORSVARER: Ken Olav Warth Foto: Ronald Johansen
BISTANDSADVOKAT: Ida Lejon Foto: Ronald Johansen