Politiet vil i formiddag gå ut med en pressemelding om bortføringsforsøkene.

iTromsø har fått tilgang på informasjonen:

- I de fleste tilfellene som er meldt fra om beskrives en bil som har kjørt etter, uten å ta kontakt med barna. Eller så har personen spurt om veien, sier etterforskningsleder Hans Martin Moen.

Men det er to tilfeller som skiller seg ut ifølge politiet.

- Under episoden i Tromsdalen kom han ut av bilen og går etter ungen, men et tilfelle som skjedde rundt den 19. november er ikke omtalt. Det er også mest dramatisk, sier Moen.

En person skal ha tatt tak i et barn, satt ungen inn i bilen og festet setebeltet, for og så ha satt seg i førersetet for å kjøre. Barnet klarte imidlertid å få løsnet beltet og stukket av.

- Episoden skjedde i Mellomveien ikke så langt fra Steinerskolen. Rundt en uke før rektor på Bjerkaker skriver bekymringsmeldingen. Barnet hadde ikke sagt fra til noen, forteller Moen.

Mest alvorlig

Hendelsen fant altså sted i begynnelsen av uke 47, og står seg nå ut som den desidert mest dramatiske hendelsen ifølge politiet.

- Flere av de andre er ikke straffbare, fordi ungene kun har reagert på en svart Volvo som er i området, men den i Mellomveien er særlig alvorlig.

Politiet vil onsdag sende ut en beskrivelse av gjerningsmannen.

- Vi ønsker å få en beskrivelse ut i media som kommer senere i dag. Den vil ikke være så detaljert, fordi vi ikke har så mange detaljer å gå ut ifra, forteller Moen.

Syv barn på fire uker

Etter det iTromsø erfarer har nå syv tromsøbarn meldt fra om truende opplevelser, eller blitt forsøkt lokket inn en bil. Dette over en periode på kun fire uker:

Den 28. november la rektor ved Bjerkaker skole, Jan Fredrik Skogdal, ut en varselmelding på skolens hjemmeside.

- Som rektor fikk jeg i dag melding om at flere elever på 6. og 7. trinn har blitt utsatt for skremmende ting på vei til eller fra skolen i løpet av de siste to ukene, skrev Skogdal.

Det var til sammen seks bjerkakerelever som opplevde ubehagelige hendelser med en svart bil. Uken etter hadde også en elev ved Tromsdalen skole en ekkel opplevelse og tirsdag kveld sendte rektor ved Tromsdalen skole, Geir Olsen, følgende SMS til alle foreldre:

- Vi har fått melding om at en gutt på vår skole ble forsøkt lokket inn i en bil i går, på vei fra skolen. Denne opplysningen har vi fått fra foresatte til eleven, skrev Olsen.