Stig Henriksen tapte rettssaken mot Handelsbanken.

Det er full frifinnelse for Handelsbanken etter at Stig Henriksen gikk til søksmål og forlangte millionerstatning fra banken.

Henriksen er dømt til å betale saksomkostninger på 1,5 millioner kroner.

Hold deg oppdatert. Følg iTromsø på Facebook!

Tidligere eiendomsinvestor Stig Henriksen som ble slått personlig konkurs i 2010 med et krav på 36 millioner kroner - hvorav Handelsbanken hadde 32,5 millioner kroner til gode. Stig Henriksen mente at siden han lånte penger som privatmann, burde banken ha frarådet millionlånene.

Han krevde en erstatning begrenset oppad til 15 millioner kroner samt at hans gjeld i Handelsbanken på 18,1 millioner kroner ble slettet.

Samlet sett mener tingretten at banken har opptrådt tilstrekkelig aktsomt og lojalt overfor Henriksen. I tillegg påpeker dommeren betydelige tillitsbrudd fra Henriksens side. Derfor kunne han heller ikke forvente at banken skulle fortsette sitt tapsbringende engasjement.

Banksjef Yngve Haldorsen sier følgende om dommen:

– Vi har vunnet saken fullstendig. Dommen viser med all tydelighet at det ikke fantes noe grunnlag for søksmålet fra Stig Henriksen. Samtlige påstander er lagt døde. Jeg er glad for at det nå er slått fast at vi har fulgt opp engasjementet på en god måte og ikke jukset.

Stig Henriksen har så langt ikke svart på henvendelsen fra iTromsø.

Les mer i onsdagens papirutgave av iTromsø!