Hotellet startet 1. oktober et miljø – og veldedighetsprosjekt hvor overskuddet går til organisasjonene «Hope for Children».

Prosjektet har fått navnet «No cleaning today» og går ut på at gjestene som ikke vil ha rommet sitt vasket henger opp skiltet og så skjer følgende:

– hotellet sparer arbeidstid og penger på å rense sengeklær og håndduker.

– pengene som spares, som er estimert til 25 kroner gir hotellet til «Hope for Children».

– Den reduserte mengden av håndklær og sengetøy som sendes til rens hjelper på miljøet.

Koster ingenting

– Det fine med vår idé og vårt prosjekt er at dette er noe alle hotell i hele verden kan ta etter. I realiteten koster det ingenting, men bidraget er positivt gjennom at vi hjelper noen som virkelig har det vanskelig og vi sparer miljøet, sier hotelldirektør Øyvind Alapnes.

«Hope for Children» er en organisasjon som tar vare på barn under tragiske kår i Riga og Latvia.

– Utrolig mange familier og barn lever under kår som man knapt kan tenke seg. Gjennom organisasjonen «Hope for Children» sørges det for at kriserammede barn i Riga går en trygg vinter i møte gjennom mat, klær, medisin – og legehjelp, beskyttet sted å være, bøker og utstyr til skolegang, forklarer Alapnes.

Mange endringer

Etter oppstarten 1. oktober har hotellet sett flere positive endringer.

– Økning på 400 prosent av gjester som ikke ønsker renhold.

– Samlet inn 14 400 kroner

– Vesentlig besparelse av miljøet

– De som tidligere egentlig ikke ønsker renhold av rommet, men ikke tenkte på å henge opp et skilt er blitt motiverte til å henge opp skiltet.

Direktør Øyvind Alapnes er stolt over at hotellet har samlet inn over 14 000 kroner til trengende barn i Riga og Latvia. Foto: RENATE PETTERSEN