Byggestart for utvidelsen av Framsenteret blir trolig tilvåren, og med en byggetid på 20 måneder vil det kunne stå ferdig rundtårsskiftet 2014/2015.

550 ansatte

– Dette er veldig viktig for forskningsmiljøet og dennasjonale satsingen på nordområdene, sier administrerende direktør Are Johnsenpå Framsenteret AS.

LES OGSÅ: Vil løse hotell-floke

Forskningsinstitusjonene har allerede vokst ut av dagenslokaler i Framsenteret. Nybygget med kontorer og laboratorier er på vel 10.000 kvadratmeteri seks etasjer. En lysgård skal binde de to byggene sammen.

Dagens 310 ansatte øker til rundt 550 når tilbygget åpner.

– Havforskningsinstituttet blir største leietaker utenfrai nybygget med rundt 70 kontorer. Kystverket, NILU, Cicero, Arktisk Råd ogNorsk Polarinstitutt blir også leietakere, sier Johnsen.

Statsbygg, som er byggherre og skal eie nybygget, har sattseg ambisiøse miljømål. Det blir et pilotprosjekt i forhold til energibruk ogCO2-reduksjon.

Fleksibel Buchardt

Hva som eventuelt skjer rundt et fremtidig tredje byggetrinner ennå ikke avklart. Som iTromsø skrev i november har det vært dialog mellomFramsenteret og Arthur Buchardt i forbindelse med hans hotellplaner på sørsidenav Framsenteret.

LES OGSÅ: Slik blir T-hotellet

– Det har jeg ingen kommentarer til. Vi er i dialog, meningenting er avklart, sier Jan-Gunnar Winther, direktør for NorskPolarinstitutt og senterleder for Framsenteret.

Hotellkongen Arthur Buchardt er nesten like ordknapp.

– Det vil nok ikke skje noe før sommeren, men jeg erfleksibel og tilpasningsdyktig person, sier han.