Onsdag formiddag er det tiltalte nummer fem som forklarer seg i mafia-saken.

47-åringen fra Moss har ikke formell tilknytning til Hells Angels.

Nå står han tiltalt for å ha transportert 9,5 kilo metamfetamin fra Oslo til Nord-Norge.

Ved det første tilfellet skal han i april 2011 fraktet metamfetamin i bil til Bjerkvik. Der møtte han den 34 år gamle harstadværingen, som er tiltalte nummer fire i mafia-saken.

Trodde det var hasj

I retten onsdag har Moss-mannen forklart seg om hvordan narkotikatransporteringen foregikk.

– Jeg fikk en forespørsel om å frakte noe nordover. Og jeg sa ja til å gjøre det. Jeg skulle kjøre et lite parti hasj oppover, sier 47-åringen.

Les også: Innrømmer narko-oppdrag

Han sier han hele tiden trodde det var hasj — og ikke metamfetamin — som skulle fraktes, og derfor erkjenner mannen seg bare delvis skyldig i tiltalen.

Før Moss-mannen kjørte nordover fikk han instrukser på hvor han skulle.

– Jeg ble henvist til en plass, der skulle det komme en person. Det kom en person som satt bagen på gulvet i forsetet i bilen.

Møttes utenfor kiosk

Vel framme i Bjerkvik møtte 47-åringen på utfordringer.

– Da jeg kom fram fikk jeg ingen kontakt. Den eneste jeg trodde som kunne hjelpe meg med nummeret var tiltalte nummer 3, men henviste meg til noen andre. Men det ordnet seg tilslutt, forklarer 47-åringen.

Les også: Erkjente ikke straffskyld

Utenfor en kiosk i Bjerkvik møtte han 34-åringen fra Harstad.

– Jeg fulgte etter han til en hytte som lå kanskje fem minutter unna. Der leverte jeg bagen og så kjørte jeg hjem igjen, forklarer tiltalte.

Harstadværingen har innrømmet at han mottok stoffet fra 47-åringen.

For denne turen skulle han få 15.000 kroner for å frakte narkotika og få dekket leiebil. Pengene sier tiltalte at han fikk fra harstadværingen.

Narko ved bensinstasjon

Den andre gangen han fraktet narkotika var i juli 2011. Da kjørte 47-åringen til Lødingen.

– I Oslo ble jeg fortalt hvilken gate jeg skulle stå i. Så kom det en syklist og la en bag på gulvet ved forsetet i bilen min. Jeg måtte oppbevare bagen i bilen ei helg, før jeg kjørte nordover en mandag.

På Lødingen møtte han harstadværingen utenfor en bensinstasjon.

– Det var et møte på maks to minutter, sier 47-åringen.

Også denne episoden har mannen fra Harstad innrømmet at fant sted.

Akkurat som ved første narko-levering fikk han ikke tak i Harstad-mannen. Dermed ringte han til tiltalte nummer tre og seks i saken.

– Jeg tror jeg fikk tilsendt et telefonnummer. Det var ikke harstadværingens nummer — det var en ukjent person. Men han ga beskjed videre, slik at jeg kom i kontakt med harstadværingen, forklarer Moss-mannen.

Sperret E6

Ved overleveringen fikk 47-åringen 20.000 kroner i kontanter med seg.

– Så tok jeg ferga fra Lødingen og kjørte omtrent en time. Så var E6 sperret for å stoppe meg. Da ble jeg stoppet, sier 47-åringen.

Les også: Her er HAs samarbeidsklubber

Han ble svært overrasket da han fikk vite at han var tiltalt for å frakte metamfetamin, og ikke hasj.

– Jeg hadde ikke gjort dette hvis jeg visste hva det var — på grunn av strafferamme og risiko. På en måte ble jeg jo litt lurt, sier 47-åringen.

Aktorene i den seks uker lange narkotikarettssaken, statsadvokatene Torstein Lindquister og Hugo Henstein. Foto: Sally Rosendahl