Fredag formiddag ble det klart at Gunnar Wilhelmsen har kjøpt den tidligere marinebasen Olavsvern.

Etter en budrunde fikk Wilhelmsen basen til 38,1 millioner kroner. Dette til tross for at Olavsvern var taksert til knappe 105 millioner kroner.

Budrunde

- Vi har besluttet å selge til Wilhelmsen, og etter en budrunde ble prisen på 38, 1 millioner kroner, forteller prosjektleder i Skifte Eiendom, Frode Karlsen.

Han erkjenner at prisen er langt under den opprinnelige taksten, men sier at markedet har gitt en dom.

- Vi har hatt omtrent 40 ulike aktører inne i dette salget og etter nyttår sto vi igjen med i underkant av ti. Det ble avholdt en budrunde mellom tre aktører nylig, og slik kom bli frem til prisen, sier Karlsen.

Han forteller at ingen var villige til å gi mer for ubåtbasen, og at de skal ta det til etteretning for fremtiden.

- Det er slik at markedet har satt sin dom, og det har vi akspetert. Vi kunne valgt og stoppe prosessen og eventuelt delt opp eiendommen, men kunne ha blitt en risiko og kostet mer enn det hadde lønnet seg, hevder Karlsen.

Han forteller at de er fornøyde med at Wilhelmsen stakk av som vinner av budrunden.

- Vi ser postivt på at anlegget er solgt til en lokal aktør som kan sikre flere arbeidsplasser i fremtiden.

Presentere planer

Eiendomsinvestor Gunnar Wilhelmsen i Tromsø bekrefter at han har fått tilslaget i konkurranse med ­to-tre andre budgivere.

- Vi betaler 38,1 millioner kroner for hele anlegget. Vi kommer til å presentere den gruppen av investerere som står bak budet i neste uke, men jeg kan si at det både er lokale og nasjonale interessenter som er med.

- Hva vi skal gjøre med Olavsvern vil vi komme tilbake til i neste uke. Da skal vi presentere en skisse på hvilket innhold vi mener at Olavsvern skal ha.