Forleden ble det klart at en investorgruppe med Gunnar Wilhelmsen i spissen har kjøpt det nedlagte forsvarsanlegget Olavsvern for 38 millioner kroner.

Øyvind Korsberg er slett ikke fornøyd med salget. Han mener prisen på Olavsvern burde ligget langt nærmere verdivurderingen på 105 millioner kroner.

- Ingen som selger et hus ville ha godtatt et bud som er så til de grader under det som var utgangspunktet. Vi har brukt offentlige midler til å bygge Olavsvern og da bør man forsikre seg om at man får mest mulig igjen for anlegget når man selger det, sier Korsberg.

Ny runde

Han hevder at han kjenner til at det kan finnes potensielle kjøpere som kunne vært villig til å legge mer enn 38 millioner kroner på bordet for Olavsvern.

Nå ønsker Frp-eren en ny budrunde.

- Ja, når differansen er så stor mellom tilbud og prisforlangende, så bør det bli en ny runde. Og skulle det ikke komme inn høyere bud, så er det jo greit, sier Korsberg, som har stilt spørsmål i Stortinget til forsvarsministeren om en ny budrunde.

- Men har ikke markedskreftene fungert som de skal her? Alle har jo hatt mulighet til å legge inn bud på linje med Gunnar Wilhelmsen og co.

- Jo, det kan du si. Men det er mye penger man skal ut med og Olavsvern har ligget lenge ute i markedet. Derfor har det kanskje ikke vært noe press for å få lagt et bud på bordet. Det er jo heller ikke bare å hoste opp så store beløp, sier Korsberg.

Helst beholdt det

Frp har ikke lagt skjul på at de har vært imot å selge Olavsvern overhodet. Det er fortsatt partiets linje.

- Vi var imot nedleggelsen av Olavsvern og vi hadde nok helst sett at Olavsvern ikke ble solgt. Vi ville heller hatt det i vår portefølje når vi kommer i posisjon etter valget og skal utforme en ny forsvars- og sikkerhetspolitikk, sier en selvsikker Øyvind Korsberg.

Øyvind Korsberg, Frp Foto: Ronald Johansen