– De to første gangene tenkte jeg mye på hva jeg gjorde, men etter hvert gikk automatikk i det. Jeg tok de brevene jeg kjente igjen som utsendte bankkort og pinkoder, sa den 22 år gamle kvinnen i tingretten i går.

Det tidligere postbudet erkjente straffskyld for underslag av rundt 250 brev fra sin arbeidsgiver Posten i perioden februar til mai i fjor. Hun erkjente videre straffskyld for åtte tilfeller av bedrageri i ulike butikker og åtte tilfeller av tyveri fra minibanker ved bruk av stjålne bankkort.

– Innerst inne visste jeg nok at jeg ville bli tatt for dette. Jeg ble litt sjokkert da jeg ble pågrepet, men kanskje ble jeg også litt lettet. Jeg føler skyld — og jeg angrer på det jeg har gjort, sa kvinnen i retten.

150.000 i forbruksgjeld

I løpet av fire måneder i fjor misbrukte 22-åringen de stjålne bank – og kredittkortene for til sammen 262.000 kroner.

I tillegg skal kvinnen i perioden ha forsøkt å ta ut til sammen cirka 300.000 kroner, men uten å lykkes.

– Jeg hadde opparbeidet meg stor gjeld, anslagsvis 150.000 kroner i ulike forbrukslån. Jeg betalte det jeg klarte, men jeg klarte bare å betale renter. Gjelden gikk ikke nedover, Hovedplanen min var å bruke bankkortene for å få betalt ned gjeld, sa kvinnen.

Hun husker ikke i detalj bruken av de mange ulike kortene, men opplyste at hun ikke overlot kort og koder til noen andre.

– Det er jeg som ha gjort dette, sa kvinnen, som vedgikk at hun hadde hatt et høyt forbruk før hun ble pågrepet.

Enorme mengder brev

Med de stjålne bankkortene har 22-åringen kjøpt seg forbruksvarer, men først og fremst skal hun ha kjøpt en mengde gavekort i ulike butikker, blant annet hos et reisebyrå. Hun har også tatt ut større summer i minibank.

Iført postuniform, og med et stjålet bankkort tilhørende Norges Handikapforbund, brukte 22-åringen ved én anledning 32.000 kroner på et gavekort på dagspa.

– Men jeg har verken reist til Syden eller brukt pengene på spabehandling. Håpet mitt var å kunne veksle inn gavekortene i penger senere, for så å betale ned på gjelden, påpekte hun i retten.

Da kvinnen ble pågrepet på vei til jobb 18. mai i fjor, hadde hun vesken sin full av andres bankkort med påklistrede kodelapper, samt rundt 35 uåpnede brev med bankkort.

Da politiet ransaket boligen til postbudet fant de rundt 250 uåpnede brev adressert til ulike personer i en plastpose. De fant også en rekke gavekort.

Ba om ett års fengsel

Aktor mener kvinnen bør dømmes til ubetinget fengsel i ett år.

Politiadvokat Aase Widding nedla i retten i går samtidig påstand om at det tidligere postbudet må betale tilbake pengene hun skylder, rundt 260.000 kroner.

- Hun har begått et voldsomt tillitsbrudd overfor Posten, som det må reageres strengt på. Det er også mange fornærmede i denne saken, sa aktor Widding.

Kvinnens forsvarer, advokat Tore Pedersen, antydet i sin prosedyre at en passende straff ville ligge rundt et halvt års fengsel, der deler av straffen ble gjort betinget.

Kvinnen opplyste i sin forklaring at hun etter pågripelsen har tatt flere vikarjobber i håp om rakst kunne tilbakebetale det hun skylder.

ANGRENDE POSTBUD: Iført postuniform forsøkte det kvinnelige postbudet (22) å ta ut 2.000 kroner fra minibanken med et stjålet bankkort i slutten av april i fjor. Foto: Politiet/Overvåkingskamera Foto: Politiet / overvåkningskamera
MENGDER MED BANKKORT: Under ransaking hjemme hos postbudet fant politiet rundt 250 uåpnede brev i en plastpose. Foto: Politiet Foto: Politiet