- Jeg vil minne pressen på Vær Varsom-plakaten, sa Lindbæk henvendt til journalistene i rettssalen den første pausen torsdag.

Les også: Truet av Lindbæk

- Det var et voldsomt trøkk i går. Jeg vil ikke være en som sutrer, men det var tøft som faen å komme på hotellrommet i går kveld og lese alle disse sakene. Det var bare kloakk som kom i kjølvannet av enkelte vitneforklaringer, utdypet Lindbæk overfor Bergensavisen.- UsanneDet er spesielt etter onsdagens vitnemål at Lindbæk har reagert på medienes dekning av rettssaken. Da kom blant annet Erlend Sellevold, også kjent som Ralph Myerz, med sterkt kritikk av Lindbæk.

Les også: Kastet Lindbæk ut av studioet- Han kom med en rekke beskrivelser som er usanne, og de ble gjengitt av alle mediene. Jeg har jobbet med musikk i tyve år, og jeg kunne fylt rommet opp med folk som har andre oppfatninger av meg, sier Lindbæk til Bergens Tidende.- AngretTil VG oppsummerer Rune Lindbæk den siste rettsdagen slik:- Det aller beste er at vi nå er ferdige. Jeg tok motparten i hånden og vi ble enige om å møtes som venner neste gang, sier Lindbæk.Han legger ikke skjul på at det var tungt å høre vitneprovene i retten dagen før.- Jeg reagerte sterkt. Hele kvelden i går angret jeg på at jeg gikk til sak. Det som kom frem i retten var feil og vondt å høre på. Nå som alt er over er jeg likevel glad, sier Lindbæk.Dommen er ventet å falle om to til fire uker.

Les også: Vil holde konsert i retten- Det er ingen vinnere i denne saken uansett. Vi burde løst denne konflikten på kammerset, ikke i retten, sier han.Stridens kjerne er millionene Röyksopp (Torbjørn Brundtland og Svein Berge) har tjent på låten «A Higher Place» fra debutalbumet deres, «Melody A.M.».Pengehjelp av mammaDen skal ifølge Lindbæk være basert på sangen «Lift», som stammer fra tiden da han og Röyksopps Brundtland hadde bandprosjektet Drum Island sammen.Sommeren 2010 foreslo Lindbæk å forlike saken med en engangsutbetaling på 650000 kroner, 100000 kroner i renter og 70000 kroner i saksomkostninger - totalt 820000 kroner.Forsøket på forlik ble blankt avslått.- I denne saken har jeg så langt brukt minst 200 000 kroner. Her har min mor bidratt mye. Uten hennes støtte hadde jeg ikke kommet dit vi er i dag, har Lindbæk fortalt VG.