Å ha sex under nordlyset skal visstnok ifølge japanske myter gi — guttebarn, pene barn eller lykkelige barn.

Aktiviteten fra solen er rundt toppnivå — i en syklus på 11 år — dette gir mye nordlys i Tromsø. Nordlysturistene har de siste årene strømmet til Tromsø, vinterturismen overgår for tiden sommerturismen. Og en stor andel av de besøkende er japanere.

Pene barn

I Japan er det visstnok knyttet flere myter til dyneløfting under nordlyset. Blant mytene som eksisterer er at dersom unnfangelsen skjer under nordlyset, vil man få et guttebarn.

– Historien jeg har hørt er at om et par har elskov under nordlyset, kan det føre til mange pene barn. Om det er sant har jeg ikke fått bekreftet, forteller nordlysguide Ivar Haugen i Tromsø Safari til iTromsø.

Haugen befinner seg i Tokyo i Japan når iTromsø tar kontakt.

– Her i Tokyo er det i alle fall mange pene barn. Det kan jo tyde på at vi har hatt mange nordlysturister, sier han.

Nordlysrom

På Scandic i Tromsø har de innredet et eget nordlysrom — som er særlig populært blant japanerne — med nordlyslignende belysning i taket. Er det overskyet i løpet av Tromsø-oppholdet, har japanerne en siste sjanse til å få unnagjort elskovet under nordlyset.

Dobbeltsengen på hotellrommet er selvfølgelig plassert med utsikt mot fjellene på Kvaløya og nordlyset.

– Her er det nok blitt laget mange japanske guttebarn, slår event-planlegger Robert Karlsen på Scandic fast.

Rommet ble innredet for ti år siden, og hadde da en svimlende prislapp. Da iTromsø besøkte hotellet var rommet opptatt.

– Det var før min tid som hotelldirektør, men jeg har hørt at det kostet rundt 1,5 millioner å lage. Det er vel mye for et enkelt hotellrom. Vi hadde italienske designere her for å innrede det, forteller hotelldirektør Kjell Olav Pettersen.

Pettersen forteller at de fleste turistene som har besøkt hotellet i år har fått se nordlyset.

– Vi har hatt en utrolig bra sesong, med fine forhold og mye aktivitet på himmelen.

Populært reisemål

Informasjonsmedarbeider Hijiri Takagi i Visit Tromsø — som selv er fra Nagano i Japan — forteller at Tromsø er et populært reisemål for nygifte japanere.

– Å se nordlyset skal økte sjansene for å få barn. Noen sier at det vil føre til et lykkelig ekteskap, lykkelige barn eller flere barn, sier hun.

Hun forteller at turismen fra Asia er økende — blant annet på grunn av de voksende økonomiene i verdensdelen.

– Tromsø er et unikt reisemål. I tillegg til nordlyset kan man oppleve en eksotisk kultur og en helt spesiell atmosfære.

Se bildene fra suiten øverst i saken!

MYTEOMSPUNNET: En elskovsstund under nordlyset skal ifølge japanere gi en heldig effekt. Foto: Tom BenjaminsenTom Benjaminsen / iTromso