Det er Finnmark Dagblad som i dag skriver om konsulentfirmaet Rambøll Norges to rapporter for Alta kommune - den siste fra i år.

Her peker man på at det er både mulig og fordelaktig å få Alta som snuhavn for Hurtigruten.

Rapporten slår fast at Alta har et uforløst potensial når det gjelder forretningsmuligheter knyttet til sjøtransport og det er her en mulig snuhavn for Hurtigruten kommer inn.

I dag har ikke Alta anløp i det hele tatt. Ifølge Finnmark Dagblad er det ingen på Rambøll som vil si hvem som har lansert snuhavn-ideen.

- Dette er et alternativstudie, som ikke er ment for offentliggjøring. Det er heller ikke en ferdig rapport, sier Rambøll Norge til avisen.

En eventuell snuhavn i Alta vil være ekstremt dårlig nytt for de ti anløpene som ligger nord og øst for Alta.

Ikke flertall

Og overfor Finnmark Dagblad slår da også varaordfører Ronny Berg (Frp) fast at Alta ikke har noe mål om å frarøve Hammerfest, Havøysund, Honningsvåg, Kjøllefjord, Mehamn, Berlevåg, Båtsfjord, Vardø, Vadsø og Kirkenes sine hurtigruteanløp.

- Konsulentene som jobber med en områdeplan står ganske fritt til å vurdere hva de ønsker å se på, men jeg kan ikke tenke meg at et ønske om å få Alta som snuhavn har noe flertall i kommunestyret, sier Berg.

iTromsø har passert 7.000 likes på Facebook! Lik oss, du også!