Tirsdag, da den femte dagen i ankesaken mellom Dagbladet og den tidligere ambulansesjåføren Erik Schjenken ble hevet, rant det over for sistnevnte, skriver fagbladet Journalisten.

Etter at dommerne hadde forlatt rettssalen skjelte han ut Mads Gilbert, som var kalt inn som vitne og sakkyndig i rettssaken.

- Det der er simpelt drittprat. Jeg hadde respekt for deg, men det har jeg mistet nå. Jeg håper du skammer deg. Maken til drittsekk, raste Schjenken.

- Ble overrasket

Utgangspunktet for rettsaken var det som skjedde i Sofienbergparken i Oslo i 2007, da Ali Farah ble slått ned og ikke fikk transport i ambulanse fra stedet.  Erik Schjenken var sjåfør i ambulansen som ikke tok med Ali Farah fra Sofienbergparken, og det har blitt spekulert i om det samme hadde skjeddcom Farah var hvit.

Den pågående saken i Borgarting lagmannsrett er en ankesak fra Dagbladets side da de tidligere ble dømt til å betale Erik Schjenken erstatning.

Gilbert valgte å ikke svare på Schjenkens kritikk, men forklarte i etterid at han ble overrasket.

- Jeg ble overrasket. Jeg kom med et hjertesukk som godt kunne vært usagt, men her ble det avdekket dype faglige uenigheter om hva som er forsvarlig prehospital medisinsk overvåking og behandling av akutte hodeskader. Som jeg har sagt tidligere har jeg stor respekt for ambulansetjenesten i Oslo. Men i denne saken var og er vi nok faglig svært uenige, sier Gilbert, som er klinikkoverlege for ambulansetjenesten ved UNN.

Hjertesukk

Ifølge Journalisten, skal Gilberts "hjertesukk" ha vært at han sa han håpet han aldri ville få en alvorlig hodeskade i Oslo.

Uenigheten skal også ha vært i ambulansesjåførens vurdering av pasientens alvorlighetsgrad av hodeskade, såkalt Glasgow coma scale-score.

Et angrep

Via sin advokat Carl Bore kommenterer Erik Schjenken at han anså Gilberts uttalelser i retten som angrep på Schjenkens kompetanse som ambulansemann:

«Helsetilsynet har funnet det forsvarlig av ambulansepersonellet å vurdere Farahs bevissthet til GCS (Glasgow coma scale-score, journ.anm.) til 14 av 15 mulige poeng. At Gilbert i dag vurderte pasienten til 10-12, når Gilbert til overmål også var i retten fredag og da vurderte pasienten til GCS 12-13, sier det meste om Gilbert. Den 14.8.2007 var Gilbert ute i Dagbladet og kalte Erik Schjenken rasist,» heter det i en e-post fra Bore.