– Vi er de første i landet med utlån av e-bøker og jeg mener dette er en digital revolusjon som gjør hverdagen lettere for folk flest. Troms fylkeskommune ønsker å gjøre litteratur tilgjengelig og da må vi møte den digitale verden slik den er nå, sier fylkesråden for kultur og helse Mariam Rapp.

Mandag lanserte Troms fylkesbibliotek nettportalen E-lån i Troms.

Der kan fylkets innbyggere låne e-bøker 24 timer i døgnet som kan leses på pc, lesebrett, nettbrett og smarttelefon.

– Tilgangen på lånebøkene er praktisk og enkel. Har du lastet den ned er den alltid tilgjengelig og avhengig av hvilken plattform man bruker så får de tilpasset lesingen sitt bruk, forteller fylkesråden.

– Vi er innovative i Troms og fylkesrådet har vært på hogget med denne ideen lenge. Vi har sagt vi vil henge med på e-bøker og nå er de tilgjengelig, legger Reppen til.

Vil utvide

Foreløpig er det kun skjønnlitteratur som er tilgjengelig for utlån, men planen er også å lansere barnelitteratur og sakprosa.

– Det er viktig for oss å nå den nye generasjonen og barnelitteratur er derfor neste steg, men Kulturdepartementet må bidra til en løsning og rettighetene til den typen bøker må avklares av dem, sier Reppen.

Kulturkomiteén i Troms skal tirsdag be Kulturdepartementet bidra til at flere boksjangre gjøres tilgjengelig som e-bøker.

Her kan du prøve deg som e-boklåner!