Troms unge venstre har tidligere fortalt at de støtter en legalisering av narkotiske stoffer, samt at de ønsker å selge hasj og cannabis over disk i landets mange apotek.

Helga Marie Bjerke er fylkesleder for Troms Krf og skjønner ikke at ungdomspartiet ønsker en legalisering.

– Krf er helt i andre enden av skalaen. Legalisering av narkotika får store konsekvenser for enkeltpersoner og har også store samfunnskonsekvenser. Norge bruker masse ressurser på folk som bruker narkotika og som har tatt skade enten fysisk eller psykisk. De klarer ikke jobb å skole. Så jeg ser ikke at poenget, forklarer Bjerke.

Går glipp av ungdom

Hun mener Tromsø kommune må bli flinkere til å jobbe i forkant med byens ungdom.

– Det er bekymringsfullt når man ser en del unge tenåringer henger mye i sentrum der det omsettes narkotika. U18-gruppen til politiet er også bekymret og hva gjør vi for disse, spør fylkeslederen og fortsetter:

– Man kunne gjort mer på den fronten. Ting har som regel oppstått før de er 12 år og der må kommunen og barnevernet bli bedre til å plukke opp signaler. Vi går glipp av masse unge folk som byen trenger, sier Bjerke.

- Rart med butikk

Etter at politiet i Oslo raidet en hempbutikk i hovedstaden omtalte iTromsø Hampen Hemp & Headshop som ligger i Søndre Tollbodgate.

Butikken selger blant annet karbofilter, hydrosystemer og andre «gjør det selv»-artikler som er vanlig å bruke ved dyrking av cannabisplanter.

Troms politidistrikt uttalte at de ikke ser noe grunnlag for å etterforske butikken.

Bjerke mener det er rart å ha en hempbutikk i byen.

– Jeg syntes ikke man skal ha en butikk som selger bruksutstyr for illegale stoffer. Jo lettere det er å få tak i utstyret jo lettere er det å bruke stoff. Narkotika er ikke lovlig hvorfor skal utstyret være det, spør Bjerke.

HEMPBUTIKK: Hampen Hemp & Headshop ligger i Søndre Tollbodgate. Det liker ikke Tromsø Krf. Foto: Tom Benjaminsen