– Dette har vi jobbet for i over et år og vi er kjempefornøyd med avgjørelsen. Nå kan vi planlegge detaljer rundt arrangementet, sier president i Norsk Bridgeforbund, Jan Aasen.

Arrangementet er stort og vil trekke rundt 1.200 deltakere fra hele Europa over fire uker.

– Det er mange som har bidratt til at vi nå får gjennomført bridge-EM. Ikke bare fra miljøet i Troms, men også at finansieringen fra fylkeskommunen gikk gjennom, forteller presidenten.

Vil prege byen

At Tromsø fikk EM håper han vil øke oppmerksomheten rundt bridge og bidra til utviklingen av spillet. Arrangementet vil sette sitt preg på bybildet.

– Det vil bli spilling i sentrum og på hoteller. Vi trenger rundt 4.000 kvadratmeter med spillerom så vi blir nok lagt merke til.

– Hvordan kommer man i gang med bridge?

– Det er ikke komplisert som mange tror og man kommer fort i gang etter at noen grunnleggende regler sitter. Det fine med bridge er at man kan spille det uavhengig av nasjonalitet eller språk, fra vugge til grav. Man kommuniserer kun gjennom kjente meldinger som gjelder for alle

Genererer millioner

Næringslivet i byen vil også nyte godt av EM i bridge.

– Vi antar at vi legger igjen 20-25.000 hotellgjestedøgn etter oss. Jeg har anslått at mesterskapet vil generere rundt 55 millioner kroner som legges igjen i næringslivet, sier Aasen.

EM Bridge består av åpent EM, ungdoms-EM og en internasjonal juniorfestival. Budsjettet ligger på 35 millioner kroner.