Det er i en pressemelding torsdag ettermiddag at Goman Holding og Coop Norge opplyser at bakeriet Goman Nord AS i Tromsø er solgt til Bakehuset Nord-Norge.

Partene er enige om å holde salgsprisen hemmelig og tar også forbehold om at salget ikke blir stoppet av Konkurransetilsynet.

Stor tillit

Goman Nord AS selges som aksjeselskap. Dermed følger de ansatte med over til Bakehuset. Salget innebærer også at alt av brød- og bakervarer med Goman-merket tas ut av produksjon.

Bakehuset mistet Coop som kunde i fjor. Nå er de tilbake i varmen.

- Vi ser store muligheter for Bakehuset fremover. Coop Nord kjenner vi som kunde gjennom 34 år, og vi vet at vi nyter stor tillit ute i markedet. Denne tilliten skal vi nå vise oss verdig, sier administrerende direktør Inge Forsaa i Bakehuset Nord-Norge i pressemeldingen.

Stor satsing

Goman-bakeriet på Skattøra ble åpnet i juni i fjor. Det var det første Goman-bakeriet nord for Verdal og var en del av Coops nye satsing i Nord-Norge.

- Vi har fått et godt tilbud på bakeriet Goman Nord, og er fornøyd med avtalen. Vi ønsker Bakehuset Nord-Norge og Coop Nord lykke til med samarbeidet, sier administrerende direktør Torgeir Sveine i Goman-eier Coop Norge Industri i en pressemelding.

Takker for samarbeidet

Bakeriet har produsert 8.000 brød om dagen og har distribuert bakervarer fra Skjervøy i nord til Sjøvegan i nord.

- Vi takker for samarbeidet med Goman Nord og ser frem til å ta opp samarbeidet med Bakehuset Nord-Norge, sier administrerende direktør Kjell Olav Pettersen i Coop Nord.

Overgangen fra Bakehuset-brød til Goman-brød i butikken ble ikke like godt mottatt i alle leirer. Blant annet ble det startet en lokal Facebook-gruppe mot brødene fra Goman.