Klokken 12.30 dro politi og redningsmannskap ut etter melding om et skred ved Lunheim.

Etter kort tid ble en mann funnet og gravd opp av snømassene. Tilstanden var da ukjent, men like før klokken 14.00 bekreftet politiet at mannen er omkommet.

Følg oss på Facebook for ferske nyheter!

Ingen flere savnet

- Det har gått et større skred rundt 300 meter sør for steinbruddet på Lunheim. Redningsmannskap har funnet en person som er gravd opp. Tilstanden til vedkommende er ukjent, sa operasjonsleder i Troms politidistrikt, Gaute Hoff, like før klokken 13.00.

Politiet utelukket ikke da at flere personer var tatt i skredet, men kunne klokken 14.00 bekrefte at ingen flere var savnet i skredet.

Like før klokken 14.00 ble det klart at mannen som ble funnet, omkom.

- Mannen, som er i 30-årene, er bekreftet omkommet. Det var svært ulendt terreng og vanskelig å få han ned fra fjellet, forteller politiets innsatsleder på stedet, Espen Wang.

- Har krevd liv tidligere

Nå oppfordrer han innstendig at folk lytter til skredvarslingen. Senest i 2009 døde en ung kvinne etter å ha blitt tatt av skred i samme område.

- Dette er et område som har krevd menneskeliv tildigere, og det har vært flere dødsulykker. Folk som skal i fjellet må lytte til skredvarslinger og høre på politiets oppfordringer om å holde seg unna utsatte steder, sier Wang til iTromsøs journalist på stedet.

Mannen skal ha gått på ski i området sammen med en gruppe venner, og det var disse som meldte fra om skredet.

Mannskap fra politiet, Tromsø Røde Kors Hjelpekorps, Norske Redningshunder og Norsk Folkehjelp var kort tid etter på stedet sammen med et helikopter fra UNN.

En beboer i området var ute og gikk tur med hunden da han så skredet fra fjellsiden.

- Jeg så noen folk på ski i fjellsiden, og plutselig kom skredet, sier beboeren til iTromsø.

Tromsø-området har i det siste vært preget av stor snøskredfare, og i dag er det målt grad tre i det aktuelle området.

Mannskap leter etter savnede etter skred. Foto: Tor Farstad.
Letemannskap i fjellsiden like ved Lunheim. Foto: iTromsø-tipser.