Og med oppstarten tar han et nytt karrierevalg.

Den populære barne- og ungdomsbokforfatteren gjør en klar dreining fra bøker mot film- og animasjonsbransjen.

Med seg har han illustratør, animatør og filmregissør Endre Skandfer (37).

– Ja, jeg vil fremover bruke svært mye tid og ressurser på arbeidet med å etablere animasjonsstudioet her i Tromsø, sier Endre Lund Eriksen.

Målet er å utvikle og produsere animasjonsfilm og TV-serier for barne- og familiemarkedet. For en drøy uke siden ble aksjeselskapet Fabelfjord registrert.

– Animasjonsfilm er et uttrykk som appellerer veldig til meg, ikke minst fordi man får mulighet til å fortelle dype historier for et bredt publikum. Se på de beste Pixar-filmene, som når alt fra treåringer til eldre mennesker. Animasjon gjør det mulig å fortelle både mer triste og alvorlige — og samtidig morsomme — historier som barn tåler. Det gir en totalopplevelse, sier han.

Lokal forankring

Med et nyetablert selskap er det mye praktisk å ta hånd om, men Eriksen og Skandfer er alt godt i gang med å utvikle en kortfilm som det etter hvert skal søkes produksjonsstøtte til.

– På litt sikt er planen å knytte til oss frilansanimatører, og etter hvert kan det også bli snakk om flere fast ansatte. Vi vil bygge opp kompetanse og gjøre så mye som mulig av produksjonen her i Tromsø, understreker Eriksen.

Han legger til at de også vil kunne gjøre oppdrag for andre i animasjonsbransjen eller utvikle spillefilmer og tv-serier for andre - eller i samarbeid med andre.

– Vi har fått gode signaler fra mange i bransjen og fra aktører i Nord-Norge. Selv om det er enkeltpersoner som driver med animasjon i Tromsø, er det så vidt jeg vet ingen som driver med animasjonsfilm. Slik sett blir vi et tilskudd i byens filmbransje, sier Eriksen.

Utviklet over år

Han påpeker at all filmproduksjon er avhengig av offentlig støtte — og at større produksjoner også trenger investorer.

– Vi håper at større nordnorske aktører vil bidra til utvikling av animerte spillefilmer og tv-serier, sier han.

Endre Lund Eriksen har i hvert fall stor tro på potensialet i ideen som han og Endre Skandfer har gått med i flere år — og som de det siste halvåret har jobbet hardt for å sette ut i livet.

Skandfer utarbeidet monsterfigurene og de visuelle miljøene i Dunderly-universet til Endre Lund Eriksen.

Han har i mange år jobbet med animasjonsfilmer og visuelle effekter til flere kjente filmer og TV-serier.

– Selv har jeg alltid hatt en tå i filmbransjen gjennom manusarbeid, selv om det til nå har vært litt inn og ut, sier Eriksen.

Daglig leder i det nyetablerte Fabelfjord AS er Merethe Korsberg Dalsbø.