Ifølge sjømannsforeningen har fylkesråd for utdanning, Kent Gudmundsen, ikke peiling på hva han gjør, når han både vil selge sjømannsskolen og legge den maritime utdanningen til Breivika.

Internasjonalt ry

«Pådriveren for flyttingen, fylkesråd for utdanning, kommer som kjent fra Harstad. Dette er en by uten noen som helst tradisjon og kultur innen maritim utdanning. Det er derfor på en måte forståelig at han ikke fullt ut skjønner hvilken prosess han her prøver å sette i gang».

Les også: Legger ned Tromsø maritim

Det skriver Tromsø Sjømannsforening i et brev til Troms fylkeskommune i forbindelse med flytting av undervisningen og annen aktivitet ved Tromsø Maritime Høgskole og Tromsø Navigasjonsskole til Breivika.

Foreningen viser til det internasjonale ry skolen på Rambergan har opparbeidet seg, og millioninvesteringene som er gjort i nytt utstyr, blant annet simulator.

– Vi er redd ryet må opparbeides på nytt, ved en flytting. En flytting av dette utstyret vil føre til store ekstrakostnader, dersom flytting er mulig.

Problematisk salg

Tromsø Sjømannsforening stiller også store spørsmål ved salget av eiendommen hvor dagens maritime skole står, og muligheter for store inntekter til fylkeskommunen.

Les også: - Ligg unna skolen vår

– Tomten til navigasjonsskolen ble i sin tid gitt av en privat giver, til det som da het Tromsø Navigasjonsskole. Det er heftet en klausul til gaven. Så vidt vi erindrer var det poengtert fra giveren at tomten kun skulle brukes til navigasjonsskole. Derfor vil et salg by på en del problemer, skriver sjømannsforeningen i brevet til fylkeskommunen.

Sjømannsforeningen vil at flyttingen til Breivika sendes ut på høring til maritime lag og foreninger, før endelig avgjørelse blir tatt.

FÅR KJEFT: Kent Gudmundsen Foto: Tom Benjaminsen
iTromsø 6. mars 2013 Foto: NewsConductor
iTromsø 6. mars 2013 Foto: NewsConductor