Klokken 15.42 fikk iTromsø tips fra en leser som kunne melde om at det hadde gått et snøskred i Djevelberget, som nådde helt ned til Lillevannet der det var preparerte løyper.

Les også: Kjører fortsatt i Djevelberget

Patrulje undersøkte området

Politiet kjenner til saken, og kan fortelle at det allerede er flere timer siden skredet gikk.

- Ansatte ved alpinanlegget i Kroken ringte oss klokken 08 i dag tidlig. De kunne fortelle at de hadde oppdaget at det hadde gått et stort snøskrede i området da de dro ut i morgentimene for å preparere løypene, forklarer politiførstebetjent ved Troms politidistrikt, Ørjan Hole.

Mest sannsynlig har skredet gått en gang mellom stengetid i Kroken onsdag kveld, og torsdag morgen.

Ifølge Hole har politiet hatt en patrulje på stedet tidligere i dag for å undersøke området, men vil ikke foreta seg noe mer i saken.

Ventet på skredet

Daglig leder for alpinsenteret i Kroken, Steinar Rikheim, er ikke overrasket over at det gikk et snøskred i Djevelberget natt til torsdag.

- Jeg har gått og ventet på dette i 14 dager nå, så at det kom i natt var veldig bra, påpeker Rikheim.

Han har ikke sett skredet selv, kun bilder av det.

- Jeg tipper at det var rundt 100 meter bredt, anslår han.

Han håper nå at de som ikke tidligere har tatt ferdselsforbudet i området rundt Djevelberget på alvor, nå får seg en vekker.

- Jeg håper det, for dette blir helt sikkert ikke det siste skredet som kommer til å gå der. Det henger fortsatt noen skavler i området, sier Rikheim.

Trygt i Kroken

Det han imidlertid ønsker å presisere er at de preparerte løypene som er tråkket opp i alpinsenteret i Kroken, er hundre prosent trygge å ferdes i.

- Vi har hatt noen skoleklasser som har avlyst turen sin hit den siste tiden, fordi de tror at det ikke er trygt å stå på ski her, men det stemmer ikke. De som ferdes i våre løyper, kan være sikker på at de er trygge. Stedene der det er gitt ferdselsforbud, er utenfor våre områder, presiserer Rikheim.

Foto: Arnt - Rune Jørgensen
Foto: Arnt - Rune Jørgensen