Førstkommende mandag har byrådsleder Øyvind Hilmarsen innkalt til pressekonferanse for å presentere hva partene har blitt enige om.

Striden har stått om tomta hvor Arthur Buchardt vil bygge et giganthotell.

GiganthotellBåde Arthur Buchardt og senterleder for Framsenteret, Jan-Gunnar Winther, bekrefter at de skal være til stede på møtet mandag.

Ordknapp

Begge er imidlertid veldig ordknappe om hva som vil bli presentert.

- Kommunen innkaller til pressekonferanse 22. april. Det dreier seg ikke om fotball. Det er alt Buchardt vil si når iTromsø spør om hvordan det går med hotellplanene.

- Kommunen har invitert til et orienteringsmøte veldig snart, mer kan jeg ikke si. Jeg har tenkt å være til stede, sier Jan-Gunnar Winther, senterleder for Framsenteret.

I mars i fjor presenterte Buchardt planene for et 83 meter høyt hotell i 23 etasjer rett sør for Framsenteret.

Hotellplanene kolliderte imidlertid med Framsenterets ønske om å utvide sørover, med et tredje byggetrinn.

- Jeg håper vi finner løsninger som kan ta hensyn til Framsenteret kombinert med mine planer. Vi jobber med løsninger som er i begges interesse, uttalte Buchardt til iTromsø i november.

Byggestart til sommeren

Nå kan det se ut som partene har løst konflikten seg imellom.

- Jeg vil ikke kalle det en konflikt. Vi har vært uenige, og har hatt en dialog og kommunikasjon om saken. Jeg og Buchardt har hatt mange møter om dette, det siste møtet hadde vi rett etter påske, sier Jan-Gunnar Winther, som var i New York da i Tromsø snakket med ham i går.

Det nærmer seg byggestart for Framsenterets andre byggetrinn, som kommer på sørsiden og parallelt med dagens bygg. Byggetiden er beregnet til 22 måneder. Nå må imidlertid Framsenteret gjøre nye vurderinger av arealbehov de neste ti årene, ettersom de gamle ble laget for to år siden.

Tidligere var planene at byggetrinn to skulle være på 11.000 kvadratmeter, mens et tredje byggetrinn skulle være 15.000 kvadratmeter.

- Jeg regner med det blir byggestart for trinn to til sommeren. Det har skjedd mye på to år og vi vokser mer enn antatt. Vi blir nødt til å regne på det igjen, for å være à jour med utviklingen, sier Winther.