BikBok Norge, som eier kleskjeden WOW, har nå besluttet å trekke tilbake smykker etter at en iTromsø-leser reagerte etter et besøk på en av deres butikker på Jekta.

Vanlig bilde på Satan

I dagens Byrunden skriver leseren at hun var innom WOW-butikken på Jekta da hun så flere smykker på et stativ som hadde satanistisk symbolikk.

- Det var smykker som forestiller hodet til den okkulte guden Baphomet, komplett med pentagram i panna. Baphomet er et vanlig bilde på Satan. Ved siden av hang det smykker med en skarabé på, også det et velkjent okkult symbol som brukes i demoniske og satanistiske ritualer, skriver leseren.

Store betenkeligheter

Hun reagerer på at butikken, som har unge jenter som målgruppe, velger å selge smykker med en slik symbolikk.

- Jeg har store betenkeligheter med at de ukritisk selger slikt til små jenter og deres uvitende foreldre.

Nå har BikBok Norge besluttet å trekke tilbake det aktuelle smykkene tilbake.

Ikke klar over

Administrerende direktør, Marianne Bjarstad i Bik Bok og WOW er glad for å få en tilbakemelding på smykkenes betydning. De har nå valgt å fjerne alle disse smykkene, blant annet kalt «neckless bull» fra alle Wow-butikker.

- Dette var vi absolutt ikke klar over, og tar selvfølgelig sterk avstand fra slike produkter. Vi fjerner umiddelbart neckless Bull fra alle våre butikker. Tusen takk igjen for at du gjorde oss oppmerksom på dette, skriver Bjarstad i en mail.