- Vi har akkurat fått bekreftet at vi har fått en kontrakt med Statoil på 18 måneder, forteller Jørg Olsen i rederiet Kongsøy til iTromsø.

Kontrakten har videre obsjon på fire ganger seks måneder, som betyr at den kan bli forlenget fire ganger med et halvt år, til sammen to år. Dette er gledelige nyheter for rederiet, som ble etablert i 1980, og er et av Tromsøs eldste.

- Det er viktig for oss med langsiktighet, og dette er en lang kontrakt for Kongsnes, sier Jørg Olsen. Han vil ikke gå ut med summen av kontrakten, men bekrefter at det det snakk om en millionkontrakt. Båten som skal brukes er "Kongsnes" , som tidligere har vært brukt til sikkerhetsopplæring for fiskere, og er godt tilpasset denne typen oppdrag og drift.

- Oppdraget er en vaktbåtjobb, der vår oppgave er å passe på installasjoner på havbunnen og på overflaten. Vi skal assistere andre fartøy med å holde seg unna installsjonene, og unngå kollisjonsfare, forklarer Olsen.

Når båten er i Nordsjøen, vil det være to skift ombord, med åtte mann på hvert. Olsen er fornøyd med å sikret rederiet og sine ansatte en langsiktig kontrakt, men noen feiring har det foreløpig ikke blitt tid til.

- Avtalen ble inngått i går, så dette er fortsatt veldig nytt for oss. Men det er jo nå jobben begynner, så vi fokuserer på det, og vil vise oss tilliten verdig, sier Olsen til iTromsø.