– Vi har hatt interessenter, men ikke et endelig salg. Uansett er dette et oppdrag vi har startet med i år og jobbingen fortsetter. Vi har markedsført objektet i en måneds tid og det er foreløpig for tidlig i prosessen til å si noe annet enn at vi regner med å selge eiendommen innen høsten, sier eiendomsmeglerfullmektig i NAI First Partners Næringsmegling, Morten Jørgensen.

Har flere ideer

De har overtatt ansvaret for salget av bygget som tidligere huset Steike Godt-bakeriet, og som nå eies av Bakehuset Nord-Norge. Bygget har en verditakst på 3,6 millioner kroner, eller rundt 18.000 kroner per kvadratmeter.

– Det er overhodet ikke en avskrekkende pris, og vi jobber aktivt ut mot næringsaktører som butikkeiere, småinvestorer og eiendomsutviklere. Det er også muligheter for spekulanter å etablere leiligheter der, så det er en idé vi jobber mot, påpeker Jørgensen.

– Bygget er jo en veldig attraktiv sentrumseiendom. Hvorfor har ingen slått til?

– Det kan henge sammen med skepsisen mot å etablere seg i sentrum etter Jekta-hysteriet som har versert en stund. Den problematikken mener vi først og fremst er hausset opp av mediene, og har forhåpentligvis lagt seg litt nå. Samtidig har finansiering for næringsdrivende vært vanskelig.

– 3,6 millioner høres lite ut. Er det store oppussingsbehov?

– Det er et eldre bygg som er høvelig vedlikeholdt, men det er klart at eiendommen må tilpasses den som skal inn til lokalene. Noen påkostningsutgifter må regnes med, men vi ser etter en type nisjebedrift som ser verdien i å ha et objekt som dette. Bygget har en stor nostalgisk verdi og er et veldig godt eksempel på Tromsøs identitet, forteller megleren.

Bruksområde

Byutviklingssjef i Tromsø kommune, Erik Øwre, mener det er fullt mulig å endre bruksområdet som ligger til grunn for Fredrik Langes gate 30 som ble satt opp en gang mellom 1850 og 1900.

– Bygget er regulert til næring så da må det søkes om bruksendring hos kommunen. Deretter vil vi vurdere søknaden, sier Øwre og fortsetter:

– Kreves det en reguleringsendring kan det bli en lengre prosess, men i lys av boligtiltak fra byrådet kan saken bli prioritert.