SAS har nå inngått en avtale om salg av flyselskapet Widerøe, opplyser de i en pressemelding.

- Kjøper av Widerøe er en investorgruppe bestående av Torghatten ASA, Fjord1 AS og Nordland Fylkeskommune. Avtalen innebærer et salg av 80 % av aksjene, med en opsjon på overtakelse av de resterende 20 % i løpet av 2016, skriver konsernsjef i SAS, Rickard Gustafson, i en pressemelding.

Widerøe-kaptein Ola Giæver kan bekrefte at han og noen andre ansatte i Widerøe nå går inn som deleiere av selskapet, i samarbeid med Torghatten.

- Det er en gruppering bestående av ansatte som har fått eierskap i selskapet. Jeg og resten av gruppen har rett til å eie opp mot 34 prosent av selskapet, sier Giæver.

Han er strålende fornøyd med utfallet, menholder kortene tett til brystet.

- Dette er noe jeg har tenkt på i 15 år. Nå skal vi finne ut hvordan vi skal drive selskapet videre på en ny og spennende måte, sier Giæver.

Prisen for Widerøe skal ha vært 2 milliarder svenske kroner.

- Dette salget er en viktig del av vår strategi for å styrke SAS' finansiell beredskap, og redusere avhengigheten av ekstern finansiering. Vi er veldig glade for å ha utviklet Widerøe til et vellykket flyselskap i SAS’ eierskap og vi ser frem til Widerøes styrkede posisjon som det ledende regionale flyselskapet i Norge med de nye eierne, sier Rickard Gustafson.

Transaksjonen av salget ventes å være klart innen september 2013.