Den oslobosatte tromsøjenta ble nummer to i sin klasse i bikini fitness i Spania i helgen. Hun var bare to poeng bak førsteplassen, men ser slett ikke sølv som noe nederlag av den grunn.  - Nei, jeg er ekstremt fornøyd med innsatsen. To poeng er veldig lite, men det føles bra å få en andreplass. Det var en fantastisk opplevelse, sier Jeanette Elstad om finalen som ble avholdt på søndag

25 konkurrenter

Hun slo ut 25 jenter i klassen under 163 centimeter.  - Det er tøff konkurranse og veldig mange bra utøvere i EM - spesielt fra jentene fra Tyskland, Slovakia og Russland. Å få sølv i EM er ekstremt stort, sier Elstad.  27-åringen har ikke satset på bikini fitness i mer enn et knapt år. Nå har hun fått ekstra motivasjon til å satse videre. Til høsten er det nemlig både NM og VM. Elstad er i norgestoppen i sin klasse og har forventninger til NM.  - Der er det muligheter. Det hadde vært kjempemorsomt å bli norgesmester, så jeg kjører framover mot høsten, sier Elstad, som faktisk fylte år under konkurransen.  Hun flyttet til Oslo for noen år siden og beskriver seg selv som klimaflyktning. Men hva fitness-satsingen angår, kunne hun bodd i Tromsø.  - Det har ingenting å si hvor du bor. Bare du har en klubb, en trener og noen som støtter deg i det du driver med, så kan du drive med bikini fitness overalt i Norge.

Mye trening

Selv har Jeanette Elstad en kronisk sykdom som har gitt henne en ekstra motivasjon til å trene hardt.  - Den gjør det vanskelig for meg å være i aktivitet. Bikini fitness ble en måte å ta vare på meg selv på. Å spise målrettet og komme seg på trening. Det er mye øving og trening, og i perioder har det vært kjempetungt - spesielt tett opp mot konkurransene. Da er du sliten både psykisk og fysisk og er ekstra sårbar. Men da må man bare bite tennene sammen og spise torsken, ler Elstad, som også har en fortid som deltaker i TV3s «Robinsonekspedisjonen».  Før hun begynner oppkjøringen til høstens NM, skal hun ha en litt roligere periode. Det inkluderer en tur hjem til familie og venner i Tromsø.  - Ja, jeg må ha meg en tur hjem snart og ta helt fri fra alt. Kanskje til 17. mai. Jeg har ikke vært hjemme siden jul, så det er på tide nå!