17.mai startet ikke helt som det skulle for Birte Nordmo Buø (23). Hun jobber på Skansen Hotell i Tromsø og var på vei til jobb like før klokken 07.00 i dag. Rett utenfor jobb så hun to russebiler med svartruss som kastet egg på hverandre.

- Før jeg visste ordet av det så kastet de flere egg på meg også. Hele meg var dynket i egg fra topp til tå, forteller hun.

Ødelagte klær

Episoden endte med at hun sprang etter bilen og forlangte en forklaring, da fikk hun beskjed om at noen andre hadde gjort det.

- Jeg så jo ikke nøyaktig hvem som gjorde det, så det er vanskelig å begynne å beskylde en enkelt russ for noe. Men det er klart at noen av desto bak, jeg så jo at de kastet egg på hverandre.

Hun hadde nylig kjøpt seg nye klær til nasjonaldagen, men det endte med at hun måtte kaste vesken som var totalt ødelagt av egg.

- Jeg har en helt ny skinnjakke også, og den ser ikke ut, så den må renses. Det er kjedelig å måtte komme på jobb med egg i håret og i ansiktet og ødelagte klær. Denne dagen skal man jo være ekstra fin, og det ble jo litt ødelagt for meg, sier Buø.

- Ikke akseptabelt

Til tross for at hun ikke vet navnet på russen som sto bak, har hun meldt hendelsen til politiet. Operasjonsleder i Troms politidistrikt, Rune Nilsen, mener slike hendelser ikke er akseptabelt.

- Om russen vil kaste egg på hverandre, så skal ikke vi stoppe de. Men å blande inn andre mennesker er umodent og barnslig gjort. Det er klart det er trist at hun fikk klærne ødelagt og en slik start på 17.mai, sier Nilsen.

Han forteller at de nå venter en anmeldelse på situasjonen.

- Jeg skjønner at hun er fortvilt, og vi skal ta saken videre om hun ønsker det. Selv om man er russ er det ingen alibi for å oppføre seg slik.

Likevel mener Nilsen at russen i år slett ikke har oppført seg ille.

- Jeg har ingen inntrykk av at årets russ har vært verre en tidligere. Jeg tror nok at de fleste, russ eller ikke, tar avstand fra en slik oppførsel. Det er rett og slett fryktelig dårlig gjort, mener Nilsen.