Det var under et fluefiskekurs i fjor sommer at ideen ble til, ifølge Ørjan Lauknes, selger ved Andresens Vaabenforretning AS.

- Vi var med å arrangere et kurs for fluefiskeklubben Polarflua, da det ble snakk blant medlemmene om at det hadde vært artig å designe en helt egen fluefiskestang, forklarer Lauknes.

Andresens Vaabenforretning fikk dermed med seg det norske fluestangmerket Zpey på laget, og designet dermed en helt egen fluestang for Polarflua, som holder til i Tromsø og Balsfjord.

Selve stanga er inspirert av Macks sommerøl, som var med på tur under kurset i fjor.

- En av guttene på kurset satt og drakk av en slik ølboks, da fargen på boksen blinket til oss i sola, forklarer Lauknes.

Nå som stanga er klar, gjenstår det bare å få testet den ut. Det skjer i ettermiddag, passende nok ved Nordkjoselva, der tilstelningen blir kombinert med en omvisning hos Mack.

Selv om Andresens Vaabenforretning har vært med på å lage den spesielle fluestanga, blir de ikke å selge den i deres butikk.

- Nei, de er kun produsert i et begrenset opplag for klubben, så totalt er det snakk om 20 enhåndsstenger, og 15 tohåndsstenger, påpeker selgeren.

Foto: Privat