I en uvanlig skarpt formulert pressemelding skriver politimester Ole B. Sæverud følgende;

"Tror de på det de selv skriver?

Nordlys.no forteller i dag den utrolige historien om hvordan politiet i Tromsø snek seg innpå en 82-åring på hennes solfylte veranda fredag formiddag, for så å pågripe henne og frakte henne til politihuset og glattcelle.

Alt nærmest uten å snakke med henne, før hun ble kjørt hjem igjen etter flere timer.

Mange mener mye om norsk politi, men tror virkelig journalister og redaktører i Nordlys at politiet sniker seg rundt på verandaer og henter inn eldre damer uten grunn og uten forklaring?

Politiet på stedet har en helt annen opplevelse av det som skjedde, som vi av hensyn til privatlivets fred avstår fra å si offentlig, noe nettkommentarene viser at folk flest skjønner.

Politimester Ole Bredrup Sæverud."

Tilbakeviser kritikken

Sjefredaktør i Nordlys, Anders Opdahl sier at det er en meget spesiell sak at politimesteren sender ut en slik pressemelding.

- Meg bekjent så har vi laget denne saken helt etter boka, og har gitt politiet anledning til å gi tilsvar - noe de også har gjort, sier han

Han sier at det faktum at avisen fikk tips om at en 82 år gammel dame hadde en så spesiell historie gjorde at avisen vurderte det hele som en veldig relevant sak.

- Om politimesteren vil ta hensyn til privatlivets fred er det å sende ut en offentlig pressemelding en merkelig måte å gjøre det på, sier Opdahl.

Han oppfordrer politimesteren til å ta opp saken direkte med ham selv - eller å bringe saken videre.

- Jeg er ikke blitt kontaktet i løpet av dagen - og jeg er overbevist om at Sæverud har mitt nummer. Er han ikke fornøyd med det kan han ta saken videre til Pressens Faglige Utvalg for å få den prøvd, sier sjefredaktøren.

Politimester Ole B Sæverud er svært kritisk til Nordlys artikkel om en pågripelse.
Sjefredaktør Anders Opdahl tilbakeviser imidlertid kritikken fra politimesteren. Foto: Marius Hansen