Det er i en pressemelding at Troms Kraft bekrefter at de gikk 249 millioner i underskudd etter skatt i 2012.

Troms Kraft nevner blant annet et dårlig resultat hos det svenske datterselskapet Nordic Green Energy, tidligere Kraft & Kultur som én av årsakene til det svake resultatet. Lave kraftpriser i 2012 hjalp heller ikke på.

- 2012 har vært det mest krevende året for Troms Kraft noensinne, sier Semming Semmingsen, konsernsjef i TK ifølge pressemeldingen.

Forventet

Sammenlignet med 2011 var resultatet for fjoråret rundt 400 millioner kroner dårligere. Resultatet etter skatt i 2011 var på 159 millioner kroner i pluss.

- Konsernets resultat for 2012 er ikke tilfredsstillende, samtidig er det som forventet, sier styreleder i Troms Kraft, Odd Roger Enoksen i pressemeldingen.

Nordic Green Energy står alene for 231 millioner av underskuddet til TK i 2012.

- 2012 ble et ryddeår, og jeg er sikker på at de tiltak som ble gjennomført og den retningen som nå er valgt for konsernet, bereder grunnen for positive resultater for årene fremover, sier Enoksen.

Betydelig forbedring

Han konstaterer at 2013 ser ut til å bli et bedre år for kraftselskapet. Konsernets resultat for 1. kvartal viser et overskudd på 29 millioner kroner etter skatt.

- Regnskapet for 1. kvartal 2013 tyder på at Troms Kraft er på riktig vei. Dette gjelder også NGE, som viser betydelige forbedringer i årets første kvartal, sier Enoksen i pressemeldingen.

Konsernsjef Semming Semmingsen våger også å se lysere på situasjonen fremover.

- Organisasjonen har vist en fantastisk evne til å komme seg gjennom en krise få andre selskap noen sinne vil oppleve. Det har vært jobbet godt, og resultatene for første kvartal 2013 gjør at vi nå kan tørre å være forsiktige optimister, sier Semmingsen.