Avikom leverer videokonferanse med tilhørende tjenester. Deres selskap Easymeeting reiste i april i år til Senzhen i Kina for å skrive under kontrakt med det kinesiske selskapet ZTE. De produserer produkter innenfor telekommunikasjon og er den fjerde største produsenten av smarttelefoner.

– Dette samarbeidet betyr enormt mye for oss. De har 80.000 ansatte og er et gigantisk firma som gir oss tilgang til utvikling og ressurser som gir oss mange muligheter, sier Hans Johan Tofteng, administrerende direktør i Avikom.

– Nesten som nordlendinger

Tofteng synes opplevelsen av å møte det kinesiske selskapet var svært positivt.

– De er fantastiske folk å samarbeide med. De er veldig flinke, åpne og ærlig. Det er nesten som man kan sammenligne dem med nordlendinger.

Felles ambisjoner

Avikom har jobbet i ca. et halvt år med samarbeidsprosjektet før kontrakten nå ble signert. Samarbeidet kommer nemlig til å gjøre videokonferanser mer tilgjengelige og brukervennlige.

– Vi kom i kontakt med selskapet via partnere i England og deretter begynte vi å diskutere og fant ut at vi hadde mange felles ambisjoner.

Mange nye muligheter

De fleste i Norge har nok ikke hørt om ZTE.

– Innenfor videokonferanse har de vært anonym i USA og Europa, men de lager mange produkter for andre som vi bruker i hverdagen. Blant annet verdens fjerde største produsent av smarttelefoner. I tillegg til mye av utstyret som hører til 4G.

Dette er derfor et gjennombrudd for Tromsø-firmaet.

– Dette gir oss mange nye muligheter og det at vi får denne type anerkjennelse

Hva slags produkter kontrakten resulterer i kan ikke Tofteng fortelle enda.

– Siden vi er et aksjeselskap kan vi ikke avsløre hva slags prosjekter som kommer.