I fjor gjennomførte 650.000 personer Warrior Dash i 60 ulike arrangement i USA. I august er det populære hinderløpet på plass i Oslo — med Østmarka som arena.

Flere byer

– Det er ikke verst av en ung tromsøjente å få Warrior Dash til hjemlandet. Men etter at vi fikk etablert The Business Development Agency Nordic AS — på Finnsnes av alle steder — har snøballen rullet fort. I år blir Oslo og København arrangørsteder. Neste år utvider vi til blant annet Bergen samt Sverige og Finland. Og så starter vi på planleggingen med hinderløp lenger nord — les: Tromsø, sier Sandra Andreassen som både er prosjektleder og kommunikasjonssjef for Warrior Dash Norge.

Se video av det harde, men elleville, løpet her!

Ha det morsomt

– I fjor var det millioner som deltok i hinderløp i Australia, USA og England. Og selv om dette er veldig seriøst for mange, stiller de aller fleste opp for å ha det moro og sosialt. Alle får utdelt vikinghjelm og t-skjorte. Men mange stiller også til start i full vikingdrakt.

Ifølge Sandra Andreassen har hinderløpet en fastsatt lengde på fem kilometer med 15 hinder. Men løpet i Oslo blir på drøye seks. Også der vil deltakerne — bokstavelig talt — løpe gjennom ild og vann. Eller gjørme for å være helt korrekt.

Mange bedrifter

– Erfaringene ute viser at bedrifter setter sin ære på å få ansatte til å gjennomføre hinderløpet. På sikt håper vi at arrangementet — i alle fall i Oslo-regionen — skal bli like stort som Birken.

Forskjellen er at våre deltakere ikke er så seriøse som mange av racerne i sykkelrittet og skirennet.

26-åringen sier at hun er stolt over at et lite, Finnsnes-basert selskap får verdens største hinderløp til Norge.

– Jeg vet ikke hvor stort dette blir her på berget. Men ut fra interessen og veksten i andre land, er vi veldig optimistiske. Og målet er å arrangere dette i de største byene i hele Norden. Da setter jeg alt inn på at min hjemby skal stå på listen over arrangørsteder, sier Sandra Andreassen.

Alle får utdelt vikinghjelm og t-skjorte. Men mange stiller også til start i full vikingdrakt. Foto: Privat
Warrior Dash er verdens største hinderløp. Foto: Privat
Sandra Andreassen Foto: Privat