I dag åpner butikkeier Lisa Johansen sin andre butikk i en alder av 31 år.

– Da jeg var ferdig med skolegang ble jeg ansatt på dyrebutikken Tropehagen Zoo på Pyramiden, der jeg trivdes godt. Etter hvert overtok jeg den butikken, og nå har jeg gleden av å åpne enda en her på Jekta, sier Johansen.

Glad i dyr

Med fire ansatte er butikken klar til å ta imot dyreelskere på utkikk etter utstyr og mat til sine kjære kjæledyr.

– Så klart, man må jo ha en interesse som er litt over gjennomsnittet for å åpne en dyrebutikk, og jeg er jo litt gladere i dyr enn folk flest kan man si, forteller butikkeieren.

Videre forteller Johansen om behovet for dyrebutikker, både på senteret og i byen generelt.

– Dette blir jo den eneste dyrebutikken på Jekta, så jeg tror absolutt det er marked for det. I tillegg har det vært ganske stor etterspørsel. Dette tror jeg blir bra, sier hun.

Fugler og smågnagere

Til tross for at det har kostet et par millioner er de ansatte veldig fornøyde med resultatet av lokalet. Rett etter nyttår ble plasseringen av dyrebutikken bestemt og arbeidet påbegynt. De har blant annet vært nødt til å bygge et dyrerom for fuglene og smågnagerne som befinner seg i butikken.

– Vi har store forventninger til åpningen, sier Elin Foshaug, ansatt ved dyrebutikken.

– Dette er noe vi gleder oss veldig til å gjøre, og vi håper på godt oppmøte, både på selve åpningen, men også senere, forteller Ina Olsen, som også er ansatt i butikken.

ÅPNER NYTT: Lisa Johansen gleder seg til åpningen av sin andre butikk. Foto: Tom Benjaminsen