Her får man servert lokale artister i en variasjon som brer seg fra Tobben og Ero til Vishnu gjennom 28 låter som går over to vinylplater. Platen vil bære navnet «Tromsø Brenn» som også er en av låtene til tromsøbandet, Norgez Bank.

– Det vanskeligste for meg var å måtte begrense antall låter siden det var så utrolig mye bra materiale. Til å begynne med prøvde vi med 70 låter, men da måtte vi begrense oss, sier Robert Dyrnes, prosjektleder og festivalsjef for Buktafestivalen.

Varierte sjangre

Historien fortelles gjennom musikken og første singel er fra juli 1963 med The Jet Blacks singel «Fort Knox» som Dyrnes mener satte startskuddet for Tromsøs rockehistorie.

– Hele tiden har vi jobbet for å finne ut hvilke låter og artister som er viktige å ha med. Derfor har vi valgt ut de som utpeker seg innenfor sin tidsepoke og sjanger.

Dyrnes mener derfor det passer perfekt å lansere platen under tiårsjubileet til Bukta.

– Det er jo morsomt at Buktafestivalen har eksistert i ti år av rockehistoriens 50 dersom man ser det i et slikt perspektiv, sier Dyrnes.

Få eksemplarer

Arbeidet med platen startet i fjor sommer.

– Mye av stoffet måtte vi ta fra gamle singelplater og det har vært en lang prosess både å få tak i sangene og få de mastret.

Dermed kan de som kjøper platen, ifølge Dyrnes spare seg for mye tid.

– Her har vi samlet flere skatter som er vanskelig å finne og dyre å kjøpe internettet. Man kan rett og slett kalle det en liten kulturskatt, sier Dyrnes.

Det trykkes kun opp 500 eksemplarer av platen.

Pussycats er selvfølgelig en selvskreven del av Tromsøs rockehistorie.