Etter 13 år med kafévirksomhet i sentrum skulle Knoll og Tott åpne på kjøpesenteret K1 torsdag.

Det måtte derimot utsettes etter at det viste seg mangler i papirarbeidet.

- Jeg vet ikke riktig hva som har skjedd. Det er et firma som skulle fylle inn papirene for oss, og der har det skjedd en glipp. Det handler om rømningsveier, mener jeg, sier eier Peter Lundahl.

Dermed ble Knoll og Tott i går tvunget til å stenge, og i dag skal kafeen få beskjed om når de kan åpne igjen.

- Vi håper det går fort, og kanskje kan vi åpne allerede  i morgen, sier Lundhal.

Han synes det er trist at åpningen blir utsatt.

- Det er noe vi har gledet oss til.

Har eksperimentert

Med ferske baguetter og høy kvalitet håper Peter Lundahl og Tomas Leijon at åpningen - når den skjer - skal bli en sterk kick-off til kafeens videre drift. Grunnleggerne forteller at konseptet forblir det samme, men at atmosfæren i selve lokalet vil være en annen.

– Vi har fått en kjempegod lokalisering. Parkeringsmulighetene rett utenfor senteret er gode, samt at kundene må forbi kafeen om man skal fra K1 til Jekta, forteller Lundahl og Leijon.

Svenskene tror det er flere som oppholder seg på K1 og i området rundt. Det er disse kundene kompanjongene håper vil ta i bruk de nye sitteplassene. Dessuten mener de det er behov for en virksomhet med et ordentlig baguettilbud utenfor sentrum.

Kokkene forteller at de har prøvd å selge andre typer retter og varmmat, men at kundene alltid kommer tilbake etter det samme.

– Det er baguetter, salater, pai og flere baguetter folk vil ha. Vi er veldig opptatte av å gjøre det bra og har en særegen yrkesstolthet. Flere har gått forbi under innflyttingen og kastet nysgjerrige blikk eller spurt når vi åpner, så det er absolutt interesse og behov, sier Lundahl.

Til tross for lange arbeidsdager trives både Lundahl og Leijon.

– Enda en ting som gjør dette så spesielt er at vi liker det vi gjør så godt, Knoll og Tott er jo noe helt eget, det var vi som startet opp, dette er vår ting, forteller Leijon.

Stabilt i sentrum

Kafédriften i sentrum vil være slik den er i dag. Butikksjefene kommer til å arbeide i begge lokalene. Egentlig skulle den nye kafeen ligge inne på selve Jekta der Shin Sushi er, men andreetasjen på K1 passet bedre, både av praktiske og økonomiske årsaker.

– I januar bestemte vi oss for at vi likte denne plasseringen bedre, så her er vi. Vi begge gleder oss veldig, både til åpningen og til driften av kafeen videre, sier Peter Lundahl.