Det er BUL Tromsø orientering som de siste ukene har hengt opp postene på oppdrag fra Tromsømarka-prosjektet, i området fra Folkeparken i sør til Stakkevollan i nord.

Prosjektleder Henrik Romsaas i Tromsø kommune forteller at de gjerne vil ha folk til å bruke mer av marka på Tromsøya.

Les også: Romaaas vil at hundeeiere skal betale for hundedritten

Nærmiljø-satsing

– Vi har sett hvordan tusenvis av tromsøværinger nærmest går i tog ut på fjelltopper og finner nye turmål som de ikke ante at eksisterte. Nå har vi lyst til å få til noe slikt også i nærmiljøet, sier Romsaas.

Han forteller at prosjektet har fått penger fra Direktoratet for naturforvaltning, midler som kan brukes fritt til ulike aktivitetsskapende tiltak. Nå er målet at turgåerne skal komme seg litt bort fra de mest oppgåtte stiene, og bli bedre kjent med alle perlene som fins i marka.

– For alle

– Alle kjenner jo lysløypa, nå skal vi ha folk litt ut av den og ut på de mindre stiene. Dette er for skoleklasser, barnehager, pensjonister og barnefamilier. Det er for alle som har lyst til å oppdage hvilke skatter som fins i grøntområdene på øya. Det er lagt opp på en sånn måte at det er 10-20 poster i hvert område, sier Romsaas.

Gratis kart fins på nettsiden turorientering.no, legger han til.

FOR ALLE: Henrik Romsaas i Tromsømarkaprosjektet vil at folk skal oppdage mer av skogen. Foto: Harald Stavseth Foto: HARALD STAVSETH