Byrådet, med Kristoffer Kanestrøm i spissen, har tirsdag morgen vært på befaring ved 11-årige Kristoffer Langnes' hytte. De har gjort det klart at de nå skal la Kristoffer få beholde hytten til han er 16 år.

- Jeg er veldig glad for at jeg får beholde hytta. Det er fortsatt mer som skal gjøres, og nå skal jeg utvide med en til etasje og lage balkong, sier Kristoffer (11).

iTromsø skrev i går om 11-åringen som hadde bygd en hytte på kommunens tomt. For 14 dager siden fikk familien beskjed om å rive hytta innen 29. juli fordi det ikke er søkt om tillatelse for bygging på den kommunale grunnen.

Les også: Kristoffer (11) må rive hytta

Kommunen har nå snudd i saken og Kristoffer skal få festet tomten frem til han er 16 år, noe som innebærer en leie på 1 krone. På den måten blir det Kristoffer og foreldrenes ansvar å sørge for sikkerheten rundt bruk av hytten.

- Dette er en sak som ikke hører hjemme i kommunal byggesaksbehandling. Vi føler avgjørelsen er i tråd med folks oppfatninger, sier fungerende byrådsleder, Kristoffer Kanstrøm.

Kristoffer Langnes har ADHD og en språkforstyrrelse som gjør at han sliter med å konsentrere seg på skolen. Det er vanskelig å henge med de andre elevene.

Hytta han har bygget på de siste tre årene har ifølge foreldrene gitt ham både en mestringsfølelse og en selvtillit han ikke får på skolen.

– Han har det ikke lett på skolen. Når han jobber med hytta, er han så ivrig og glad. Han leker der hele tiden, sa mamma Elisabeth Langnes til iTromsø i går.

Kanestrøm mener at det var viktig at byrådet tok tak i saken etter den store oppmerksomheten saken har fått i media.

- Vi har kommet til en enighet som gagner alle i denne saken, sier Kanestrøm.