En av naboene som bor i gata, forteller til iTromsø at det har vært mye aktivitet i leiligheten politiet rykket ut til sent tirsdag kveld. Selv lå han og sov da politiet slo til, men han er ikke overrasket over aksjonen.

 - Jeg tror nok de har hatt dette huset under oppsikt over tid. Det går mye folk ut og inn der og det er tydelig at det har foregått noe tvilsomt der, sier naboen.

Truet med våpen

Ranet ble begått ved 23-tiden tirsdag kveld da tre personer ble truet til å gi fra seg en større pengesum.

– Vi fikk melding om at ranspersonene var utstyrt med kniver og andre type våpen, opplyser innsatsleder Espen Wang ved Tromsø politistasjon til Nordlys.

Politiet bevæpnet seg derfor da de knappe to timer senere aksjonerte mot en leilighet i sentrum av byen. En person som var i leiligheten ble pågrepet, og tre andre personer ble deretter pågrepet kort tid etterpå et annet sted i byen.

Nye beboere

Naboen iTromsø har snakket med, har flere ganger observert politiet i nærheten av huset. Han har bodd i gata i halvannet år, og merket at det ble større aktivitet i leiligheten da det flyttet inn nye folk der for et år siden.

- Jeg er ikke overrasket over at politiet har vært der. Jeg skal ikke anta for mye, men hvis jeg skal gjette, tipper jeg at noen er blitt truet for penger, kanskje i forbindelse med et

narkotikaoppgjør, sier naboen.

- Som en vanlig butikk

En kilde tett på narkotikamiljøet i Tromsø bekrefter obervasjonene til naboen. Ifølge kilden har politiet hatt adressen under oppsyn lenge, på grunn av den store trafikken inn og ut av huset.

- Det er som en vanlig butikk, der folk går inn og ut hele dagen. Ingen har så mange venner og så mye besøk, det foregår narkosalg i stor skala, sier kilden til iTromsø.

Kilden sier det senest forrige uke ble gjort en pågripelse på adressen, etter at politiet hadde spanet på en av beboerne. Ifølge kilden er det et sammensatt miljø som frekventerer adressen i Storgata, men trafikken er siktet inn mot en av leilighetene i bygget.

Etterforsker fortsatt

Naboen som iTromsø har snakket med, har tidligere sett politiet i nærheten av adressen, men aldri inne i huset. Han kjenner heller ikke til hvem det er som bor på adressen nå.

Natt til onsdag ble både de fornærmede og de mistenkte avhørt av politiet. Flere av de arresterte er av utenlandsk opprinnelse.

Politiet vil onsdag morgen ikke kommentere saken, utover at etterforskningen fortsatt pågår og at politiet har jobbet hele natten med saken. De opplyser at det vil komme flere opplysninger i løpet av dagen.

iTromsø oppdaterer saken