Etter en uke med mange og tunge sjakkpartier i Lillehammer, ble Kaasen endelig den beste av 56 under siste dag av Landsturneringen i sjakk 2013.

Før avreise sørover hadde han satset på en topp 10-plassering. At han til sist skulle stå øverst på sjakkpallen hadde han ikke forventet.

– Det var veldig overraskende å vinne. Jeg spilte mot en dyktig spiller fra Alta, men vant til slutt med et halvt poeng, sier den fornøyde norgesmesteren.

Tapstaktikk

Skal man ha sjanse til å seire i sin klasse i landsturneringa i sjakk må man vinne veldig mye.

Derfor hadde Kaasen tidlig en taktikk om å ikke vinne for mye i starten. Havner du fort høyt på resultatlistene, får du nemlig mye hardere motstand.

Dermed startet han med to uavgjort på tre runder, og kunne begynne på ukens avsluttende spill som en ekte underdog.

Øvelse gjør mester

Fra en intens sjakkuke bar det rett til en velfortjent hytteferie i Målselv.

– Siste dagen var jeg ganske sliten. Ni runder med sjakk i løpet av en lang uke er ganske krevende.

Det er etter fire år med sjakk, og til sammen åtte kursrunder i spillet, at tiåringen gikk av med miniputtseieren i landsturneringen.

Mamma Solveig Karlsen forteller at sønnen har brukt mye tid på å jobbe med brettet.

– Han har deltatt tre ganger på landsturneringen, og i år har all øvelsen virkelig gitt resultater.

– Magnus Carlsen er best!

Når sjakk-OL kommer til Tromsø neste år, stiller unge Kaasen som en ivrig tilskuer. Særlig gleder han seg til å se sjakkesset Magnus Carlsen i aksjon.

– Jeg tror han kommer til å vinne, fordi han er best. Og selv om det morsomste er å spille selv, er det veldig gøy å se på alle de gode trekkene som gjøres i andres sjakkspill.

Mange Tromsø-spillere

Med fra Tromsø var også flere andre spillere. Espen Forså kom på en 10.-plass i Mesterklassen. Lasse Bjørn kom på 10.-plass i Kadett A, og Martin Johnsen kom på 6.-plass i Kadett B. I tillegg til Kaasen gjorde også Mads Vestby-Ellingsen og Benjamin Halvorsen det bra, med henholdsvis 5. og 6.-plass i miniputtklassen. For fullstendig oversikt og resultatlister kan du klikke her.

Gratulasjoner

Fungerende ordfører i Tromsø, Anny Skogmann (Frp), var ikke sen med å ringe inn sine gratulasjoner.

- Jeg jobber nå med å skrive et gratulasjonsbrev til Tor Fredrik Kaasen. Vi er mektig imponert over hva han har fått til, sier Skogmann til iTromsø.