Løvseth overtar etter Høyre-politiker Håvard Gulliksen.

Hun har ennå ikke lyst til å komme med en programforklaring for det nye styret, men sier at hovedfokus for henne og det nye styret vil være å se til at ledelsen i selskapet får de rette betingelsene for å kunne drive Troms Fylkestrafikk på en god måte.

- Det er vi i styret som svarer overfor eierne våre, og vi må se til at den administrative ledelsen i selskapet har rett fokus, sier Løvseth til iTromsø.

Fungerende fylkesrådsleder, Arbeiderpartiets Willy Ørnebakk, sier at det nye styret og direktøren skal møte fylkesrådet like etter sommeren.

Der vil selskapets fremtid bli drøftet.

Møte mellom eierne og selskapet

- Vårt krav vil være at selskapet organiserer seg slik at det klarer å gjennomføre de oppgavene det har innenfor de rammene som blir gitt, sier Ørnebakk.

Troms Fylkestrafikk gikk med kraftig underskudd i fjor, og det har i tillegg vært store problemer med driften av bussene i Tromsø, samt hurtigbåtene mellom Tromsø og Harstad.

Ørnebakk har ingen direkte ordre om hvordan disse flokene skal løses.

- Det er alt for tidlig til å stille noen konkrete krav til hvordan dette skal løses. Løvseth har tross alt bare hatt styreledervervet i en halv time...